banner249

Koronavirüs nedeniyle bugün 218 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı’nın 19 Kasım’a ilişkin koronavirüs verilerini paylaştı.

Koronavirüs nedeniyle bugün 218 kişi daha hayatını kaybetti
banner240

 
Sağlık bakanlığı'nın paylaştığı verilere  göre; son 24 saat içerisinde yapılan 356 bin 563 testten 23 bin 810’u pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 218 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 28 bin 749 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın boyunca birçok kez günlük yaşam kısıtlamalarla düzene konmuş ve bunlardan sonuçlar alınmıştı. Kısıtlamalar artık söz konusu olmasa da, biz kişisel tercihlerimizde bunları dikkate almalıyız. Hizmet alacağımız kurumlara daha az yoğun oldukları saatte gidelim” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 84.3 aşılama oranıyla Ordu birinci sırada yer alıyor. Yüzde 55.7 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 81.3 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 79.1 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 73.6 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“Salgın boyunca birçok kez günlük yaşam kısıtlamalarla düzene konmuş ve bunlardan sonuçlar alınmıştı. Kısıtlamalar artık söz konusu olmasa da, biz kişisel tercihlerimizde bunları dikkate almalıyız. Hizmet alacağımız kurumlara daha az yoğun oldukları saatte gidelim.”

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2021, 20:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER