KONGRE ÜZERİNE!

Ak Parti’de bu hafta iki büyük ilçe kongresi yapılacak. Yeni ilçe başkanları için sandığa gidecek olan delegeler, temayüller sonucu aday gösterilen isimleri seçecek. CHP’nin kavgalı kongrelerini sıkıla sıkıla izlediğim şu günlerde kardeşçe düğün havasında geçen Ak Parti kongrelerini özlemişim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Parti yönetimlerinde değişikliğe gidilmesi gerekiyor’ ifadelerinin ardından Türkiye’nin her şehrinde adeta yönetimler baştan aşağı değişti.

Şüphesiz hafta sonu yapılacak ilçe kongrelerinde başkanların değişeceği kamuoyunca bilinmekte. Ancak başkan kadar önemli olan partinin karar alma organları da değişecek mi doğrusu ben de fazlasıyla merak ediyorum.

Şu kişi şunun adamı,

Bu kişi şunun adamı,

Şu isim şuna yakın,

Bu isim olmaz

İfadeleri ile seçilecek bir yönetim, partiyi bölmekten başka işe yaramaz.

Peki doğrusu ne?

Bence liyakat sahibi işin ehil olan siyaset adamlarına bu işi bırakmalı. Sırf parası var ve bir etiketi olsun diye yönetimlere alınan kişileri en az bir dönem kenarda bekletmeleri, yada hızlandırılmış siyaset ve insan ilişkileri eğitiminden geçirmeleri gerekiyor.

Türkiye 2019’da yeni bir devrin kapılarını aralayacak. Sadece bölgesinde değil tüm İslam coğrafyasında bir umut haline gelen Türkiye, bu anlamda siyasi kadrolarını seçerken bu şiarla hareket etmeli.

Denizli’yi Ege’nin inci kenti yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisini tarihinde görülmemiş büyüme rakamıyla dünyanın başköşesine oturttu. Onun vizyonu ve muhteşem zekası ile Türkiye’ye ekonomik darbe yapmaya çalışanların planlarını altüst etti.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde silahını beline alarak milletin namusu olan meclise, millet iradesini korumak için gitti. Bir an bile ölümü düşünmedi tıpkı o gece meydanlara çıkan milyonlarca insan gibi…

Birileri gibi darbeyi televizyonlardaki gelişmelerden takip ederek duruma göre pozisyon belirlemedi. Birileri gibi o gece meydana sabaha doğru gelmedi. Birileri gibi arandığında telefonları kapalı olmadı. Birileri gibi şehir dışındayım yada yoldayım diyerek kaçacak delik arayan korkaklardan olmadı.

İşte tam bu noktada Bakan Zeybekci’ye büyük bir görev düşüyor. Ak Parti kadrolarını belirlerken bu dava bilincine sahip olan kişilerin bir adım öne çıkması gerekiyor sağına soluna bakmadan.

Liyakat sahibi kimse o.

Siyaset adamı kimse o.

Dava adamı kimse o.

Bu kadrolar onun bunun adamı demeden seçilirse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği hedefe ulaşmış olur. Aksi taktirde dışlanmışlık hissi kimilerine hata yaptırabilir. Umarım bu gaflete de kimse düşmez.

Saygılarımla…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.