banner249

Kocasert, “Korkmaya başladık”

denizli ihracatçılar birliği (denib) başkanı süleyman kocasert, ''değerli tl'nin'' rekabet gücünü olumsuz etkilemesinden korkmaya başladıklarını söyledi.

Kocasert, “Korkmaya başladık”
banner240
Kocasert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye;nin üretimini ve ihracatını iyi bir düzeyde tutmayı başardığını, işsizlik oranlarının da bu gerçeği desteklediğini belirtti. İşsizliğin, İspanya ve Yunanistan;da yüzde 20;nin üzerinde, Portekiz ve İrlanda;da yüzde 15 dolaylarında seyrettiğini, Türkiye;de ise Nisan ayında yüzde 9 seviyesine kadar gerilediğini kaydeden Kocasert, ;;Bu sevindirici bir gelişme;; dedi.

Kocasert, Temmuz ayı ihracatının 10,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, Ocak-Temmuz döneminde ise yüzde 10;luk bir artışla Türkiye ihracatının 85,2 milyar dolara ulaştığını belirtti. Denizli;de de özellikle tekstil ve konfeksiyon sektöründe kapasite kullanımının yüksek seviyelerde olduğunu vurgulayan Kocasert, şöyle konuştu, ;;Yılın ikinci yarısından umutlu olduğumuzu daha önceki aylarda da ifade etmiştik. Yaşanan hareketlilik ihracat değerlerine arzu edilen düzeyde yansımıyor. Bunun en önemli sebebi pamuk ve iplik fiyatlarının geçen seneki seviyelerine göre oldukça düşmesi ve ihracatı gerçekleştirilen ürünlerin de döviz bazında fiyatlarının geri gelmesi. Uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü doğrudan etkileyen faktörlerden birisi kurlardır. Son günlerde 0,5 dolar ve 0,5 avrodan oluşan döviz sepeti 2 lira düzeyinde seyrediyor. Değerli TL;nin rekabet gücümüzü olumsuz etkilemesinden korkmaya başladık. İhracatçılar olarak, bu konuda Merkez Bankamızın sesimize kulak vermesini arzu ediyoruz.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER