banner249

Koca denizi paylaşamadılar

Marmaris ilçesinde, rüzgar sörfü yapan bir grupla kıyıdan olta atan bir amatör balıkçı arasında misina krizi yaşandı. Misinasının koptuğunu iddia eden vatandaş, sahil güvenlik ekiplerine haber verip şikayetçi oldu.

Koca denizi paylaşamadılar
banner240

Sahil güvenlik ekipleri sörfçüleri ifade için götüremeyince polisten yardım istedi. Olay, Marmaris Halk Plajı’nda yaşandı. Kıyıda olta atan Bayram Savaş, denizde sörf yapan Ersan Erverdi ve Jinekolog Doktor Cüneyt Özyar’ın misinasını kopardıklarını iddia ederek sahil güvenlik ekiplerini aradı. 


Olay yerine gelen ekipler Erverdi ve Özyar’ı Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürmek istedi. Sörfçüler gitmeyince polisten yardım istendi. Polislerin araya girmesiyle sörfçüler Erverdi ve Özyar ikna edilerek Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürüldü. Adliyede çevirmenlik yaptığı öğrenilen Bayram Savaş da, zarara uğradığını ve sörfçülerden davacı olduğunu söyledi. Sörfçüler de açıkta spor yaptıklarını, misina görmediklerini belirtti.

Savaş, misinasının özel ve pahalı, zararının da 290 lira olduğunu iddia etti. Yıllardır körfezde sörf yapan Erverdi, yaptığı açıklamada; “Deniz herkesin denizi. Kendisi kıyıdan olta atmış, biz de açıkta sörf yapıyoruz. Olta falan görmedik. Böyle bir şikayet konusu karşısında şaşırdık. Bir misina koptu diye devletin kurumları alarma geçiriliyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER