banner249

Kobilere büyük müjde

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kobiler İçin Nefes Kredisi kampanyasıyla ilgili olarak, bankaların zararı göze alacak. Bu projeyle aylık %0,83, yıllık %9,90 oranında faizle KOBİ'lere 5 milyar TL kredi sağlanacağını dile getirdi.

Kobilere büyük müjde
banner240

Rıfat Hisarcıklıoğlu, " TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve KGF ortaklığı ile kobilere sunduğumuz , devrim niteliğinde bir iş için bir araya geldik. Reel sektör ile finans sektörü olarak el ele verip ve KOBİ’lere nefes olacak bir proje hazırladık. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkıda bulunduk. Yaklaşık iki ay önce bu proje fikrini Sayın Başbakanımız ve Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ile konuşmuştuk”dedi.

KOBİLER FAİZ BASKISI ALTINDA EZİLİYORLAR
KOBİ’ler %15 ile %18 arasında faizle kredi kullandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Kobiler faiz baskısından doğru dürüst nefes alamıyor. KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi kullandırmalıyız” dedik. Sonrasında hemen çalışma başlattııldı. Önce TOBB ile 365 oda ve borsamız olarak elimizi taşın altına koyduk. Tüm kaynaklarımızı birleştirdik. Sonra Hazinemiz ve Kredi Garanti Fonu devreye girdi. KOBİ’ler teminat bulamıyor, bankalar da risk gördükleri için onlara kredi veremiyordu. Başbakanımızın talimatlarıyla, Hazine destekli KGF kefaleti devreye girdi. KOBİ’lerimizin bu proje kapsamındaki kredilerine %85 kefalet sağlandı. Son olarak da bankalarımız devreye girdi. Onlar da zararı bile göze alarak projeye kaynak sağladılar. Burada Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin beye ve Denizbank Genel Müdürü Hakan beye yaptıkları önderlik için çok teşekkür etmek istiyorum. Böylece KOBİ’lere 5 milyar lira, eski parayla 5 katrilyon lira kredi sağlayacak Nefes Kredisi ortaya çıktı. Nefes Kredisi ile KOBİ’lere yıllık %9,90 - aylık %0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlayacağız. 3 ay içinde yaklaşık 80 bin KOBİ’mizin derdine derman olacağız. KOBİ’leri faizin altında ezdirmeyeceğiz, KOBİ’lere nefes olacağız” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 11:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER