banner249

Kırsalın kaderi değişiyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Manisa çiftçisi için yatırım atağına kalktı. 2014 yılında 526 bin liralık yatırımla 8 ilçeye 12 damlama sulama projesi ve 6 hayvan içme göleti kazandıran Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında da Manisalı çiftçiler için 7 milyon liralık yatırımla 15 bin dekar alanı suya kavuşturacak.

Kırsalın kaderi değişiyor
banner240

KALKINMA KIRSALDAN BAŞLIYOR! 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin çehresini değiştirmek için yaptığı büyük yatırımların yanı sıra Manisa çiftçisini de unutmadı. Bir yandan altyapı yatırımlarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi 17 ilçede kırsal kalkınma yatırımlarına hız verdi. Kırsal Kalkınma Hizmetleri Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verip, 2015 yılında planlanan yatırımları anlattı. 

6 BİN DEKAR ALAN SUYA KAVUŞTU 
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın 2014 yılı Mayıs ayında kurulduğunu dile getiren Daire Başkanı Okkalı, “Kısa süre içerisinde faaliyetlerimize hız verdik. Toplam 8 ilçede 12 damlama sulama projesi ile yatırımlarımızı sürdürdük. Projelerle birlikte toplam 6 bin dekar alan sulamaya açıldı. 526 çiftçi de buralardan faydalanmaya başladı. Bu projelerin toplam bedeli 256 bin liradır. Gördes, Yunusemre, Alaşehir, Sarıgöl, Salihli, Turgutlu, Saruhanlı ilçelerimizde bu çalışmalar tamamlandı. Yine bu ilçelerimizde kırsal alanda yaşayan yetiştiricilerimizin hayvanlarının içme suyu ihtiyacı için hayvan içme suyu göletleri tamamlanarak faaliyete başladı. 2014 yılı içerisinde 6 adet hayvan içme suyu göleti tamamlanarak su tutmaya başlamıştır. Hayvan yetiştiricilerimiz buralardan ihtiyaçlarını karşılamaktadır” dedi. 

6 GÖLET, 22 DAMLAMA SUYU PROJE MÜJDESİ 
2015 yılı içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Daire Başkanı Hayri Okkalı, yeni yılda Manisa çiftçisi için daha büyük hizmetlere imza atacaklarını ifade etti. Okkalı, etüt çalışmaları olumlu çıkan, temel sondajları yapılmış projelendirilecek yeni 6 göletin müjdesini verdi. Okkalı, “2015 yılında Yunusemre Dağyenice Küçük ölçekli sulama göleti, Gördes Salur Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Gördes Oğuldur Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Gördes Çatalarmut Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Kula Ortaköy Küçük Ölçekli Sulama Göleti, Selendi Tavak Küçük Ölçekli Sulama Göleti çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca 22 adet damlama suyu projesini de 2015 yılı için planladık” diye konuştu. 

ÇİFTÇİ İÇİN 7 MİLYON LİRALIK YATIRIM 
Daire Başkanı Hayri Okkalı, koordinatörlerin, belediye başkanlarının, muhtarların taleplerini de dinlediklerini ve geri çevirmediklerini belirterek, “Bizlerden talep edilen 18 adet hayvan içme suyu göletlerimiz 2015 yılı yatırım programı içerisine alınmıştır. 2015 yılı içerisinde bu projelerimizi gerçekleştirdiğimiz takdirde toplam 15 bin dekar alan suya kavuşacaktır. Manisa çiftçisine hayırlı olsun. 2015 yılı için planlandığımız projelerin toplam bedeli 7 milyon liradır. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün Manisa tarımına verdiği önemi göstermektedir” dedi. 

ÇİFTÇİ YÜZDE 30 KAR EDECEK 
Yapılan çalışmalarla birlikte Manisa çiftçisinin suyu daha ekonomik kullanacağını kaydeden Daire Başkanı Okkalı, suya hasret kalan birçok çiftçinin de büyük gelir elde edeceğini ifade etti. Daire Başkanı Okkalı, “Damla sulama projeleri ve küçük ölçekli sulama göletleri ile birlikte çiftçi ürünlerinden yüzde 30 daha fazla kar elde edecektir. Ayrıca hayvan üreticileri de hayvan içme suyu göletleri ile daha rahat edecektir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER