banner249

“Kılıçdaroğlu, operasyonlardan rahatsızlık duyuyor”

başbakan yardımcısı bülent arınç, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun 28 Åžubat ile ilgili yapılan soruşturmalardan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

“Kılıçdaroğlu, operasyonlardan rahatsızlık duyuyor”
banner240
Bülent Arınç, Turgutlu Emniyet Müdürlüğü;nün yeni hizmet binasının açılışının ardından gazetecilerin 28 Şubat sürecine ilişkin olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği;nce başlatılan operasyonla ilgili sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, soruşturma süreciyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu;nun ;;intikamla adalet olmaz;; yönündeki açıklamalarını değerlendiren Arınç, şunları kaydetti, ;;İntikamla adalet olmaz, amenna. Adalet başka şeydir, merhamet başka şeydir. Adalet mutlaka herkes için lazım ama Sayın Kılıçdaroğlu 28 Şubat sürecine yönelik operasyonlardan sıkıntı duymaktadır. Kendisi genel başkan değildi. O zamanki genel başkan sayın Deniz Baykal o süreci en çok alkışlayanlardan biriydi. CHP, 28 Şubat sürecinde, Refah-Yol hükümetinin devrilmesini temin eden Milli Güvenlik Kurulu ve Türk Silahlı Kuvvetleri etkisine her zaman minnettar olmuştur.;;

SURİYE;DEKİ OLAYLAR
Suriye;deki olaylarla ilgili bir soru üzerine de Arınç, Türkiye;nin Suriye;deki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, şunları söyledi, ;;BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan;ın önce 10 Nisan, daha sonra da 12 Nisan;la ilgili talepleri olmuştu. Suriye yönetimi bunlara uymadı. Şu an ne yapıldığını bilmiyorum ama geçmişte de gördük ki Beşşar Esed ve yönetimi kan dökmeye devam ediyor, sözlerini tutmuyor ve ısrarla ülkede şiddet uyguluyor. Biz de Türkiye olarak, bu dünyada konuya ilgi duyan bütün dünya ülkeleri olarak bölgemizdeki ülkelerle BM ve NATO ile Suriye konusunu her an görüşüyoruz. Şiddetin durması, silahların susması ve halkın öldürülmesi olaylarının bir an önce bitmesi konusunda Türkiye bütün ağırlığıyla dış politikada etken olmaya çalışıyor.;;
Arınç, iki askerin Şırnak kırsalında şehit olduğunu hatırlatarak, ;;Her hal ve şart altında Türkiye terörle mücadelesini sürdürecek ve bunda başarılı olacak;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER