banner249

Kılıçdaroğlu kurultaya gidiyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazze'den getirilen yaralıları ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Kurultay yapılacaktır. Kimsenin endişelenmesine gerek yok" dedi.

Kılıçdaroğlu kurultaya gidiyor!
banner240

Filistin’den gelen Gazzeli yaralıları ziyaret eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurultayı toplayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunların ifade etti: "Erdoğan’ı henüz tebrik etmek için aramadım. Eğer uygun ortam olursa kullandığı üsluba bakıp ona göre değerlendirip arayacağım. Parti disiplinine sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu herkesin bilmesi lazım. Muharrem İnce, Genel Başkanlık için aday olacağını ifade etti. Bundan memnuniyet duyarım. Açıklamalarından ötürü İnce’yi grup başkan vekilliğinden alma gibi bir düşüncem yok. 


"KURULTAY TOPLANACAK"
İmzaları toplayın kurultayı toplayacağım dedim. Henüz bir hareket yok. Parti meclisi, kurultayı bir yıl ertelemişti. Biz kurultayı toplayacağız. Kimse endişelenmesin. Kısa bir süre içerisinde Olağanüstü Kurultay takvimini belirleyeceğiz. Kararı delege verecek. Kimseyi arayıp bana oy ver demeyeceğim. Başka adaylar da çıkabilir, demokratik şartlarda yarışacağız." 

"İMZASIZ KURULTAY TOPLANABİLİR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman kurultay konusunda tedirgin olmayacağını ifade etti. Tezcan, "Genel başkan ihtiyaç görürse imza toplanmasa dahi kurultayı toplar. Hem imza toplayamayıp hem de kurultay istemeleri çok lüks bir talep. Parti tabanında genel başkanlık tartışması bulunmuyor" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Emine Ülker Tarhan'ın sözcülüğünü yaptığı muhalif vekiller, Kılıçdaroğlu'na istifa ve kurultaya toplanma çağrısında bulunmuşlardı. Muhalif vekiller arasına bugün Grup Başkanvekili Muharrem İnce de katılmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER