banner249

Keskin, “Çiftçi sistemin kölesi oldu”

chp genel başkan yardımcısı adnan keskin, hükümetin, çiftçiyi kaderine terk ettiğini öne sürerek, ''Çiftçi milletin efendisiydi şimdi sistemin kölesine dönüştürüldü'' dedi.

Keskin, “Çiftçi sistemin kölesi oldu”
banner240
Keskin, geçen hafta dolu felaketinin yaşandığı Beyağaç ve Sarayköy ilçelerindeki tütün, pamuk ve mısır tarlalarında incelemede bulundu, üreticilerin sorunlarını dinledi. Beyağaç;ta bin, Sarayköy ilçesinde ise 2 bin dekarlık alanda tütün, pamuk ve mısırın tamamen yağıştan zarar gördüğünü belirten Keskin, şöyle konuştu, ;;Dolu felaketinin faturası 15 milyon lira. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarsim sigortası bulunmayan üreticilerin zararlarını karşılamıyor. Bakanlık hem ;dolu ve don olayları sigorta kapsamında değil; diyor, hem de konu Meclis;te gündeme geldiği zaman ;;çiftçilerin ürün sigortası yok;; diye bahane arıyor. Peki bu çiftçilerin zararları nasıl karşılanacak?

Çiftçi milletin efendisiydi şimdi sistemin kölesine dönüştürüldü. Çiftçilerimiz Türkiye gibi cennet vatanda adeta cehennemi yaşıyor. Daha önce Denizli;de 10 bin üzüm üreticisi don ve dolu felaketi yüzünden kaderine terk edildi. Şimdi de binlerce tütün, pamuk ve mısır üreticisi aynı felaketle karşı karşıya. Siyasal iktidar bırakın zararlarının karşılanması ve kredi borçlarının ertelenmesini vurdumduymaz tutumuyla çiftçiyi kaderine terk ediyor. Çiftçiye üvey evlat muamelesi yapıyor. Tüm bu olumsuzluklara karşın TBMM;de çiftçinin yaralarının sarılması için gerekli girişimlerde bulunacağız.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER