banner249

Kayıp eşeklerin akıbeti belli oldu!

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi’nde sahipleri tarafından kovulan 9 eşeğin akıbeti belli oldu.

Kayıp eşeklerin akıbeti belli oldu!
banner240

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan barınağına götürülerek sahiplendirilen eşeklerin yeni sahipleri ise sır gibi saklanıyor. Geçtiğimiz hafta içinde Marmaris’e 60 kilometre uzaklıktaki Taşlıca mahallesinden kovulan 9 eşek, Bayır ve Orhaniye mahallesinde bahçelere zarar vermiş, şikayet üzerine de Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından kamyona yüklenerek bilinmeyen bir yere götürülmüştü. 


Eşeklerin akıbeti merak konusu olurken konuyla ilgili beklenen açıklama Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan geldi. Yapılan yazılı açıklamada, eşeklerin Muğla’da geçici hayvan barınağına getirildiği ve sahiplendirildiği bildirildi. 

DAİRE BAŞKANI KOÇ AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek sahipsiz eşeklerin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toplanarak gerekli kontrollerden sonra sahiplendirildiğini ifade etti. 

Hacı Koç; “Marmaris Orhaniye Mahallesi’nde sahipsiz eşeklerin vatandaşlarımızın özel mülküne zarar vermesi üzerine Orhaniye Mahallesi Muhtarı ve vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz mahalle sakinlerinin de yardımıyla başı boş eşekleri toplayarak Hayvan barınağımıza getirdik. 

Geçici hayvan bakım evinde veteriner hekimlerimiz tarafından kontrolleri yapılan 9 eşek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince bakımlarını üstlenmek isteyen vatandaşlara ‘’Sahipsiz Hayvan Edinme Formunu doldurmalarının ardından sahiplendirildi. Daire Başkanlığımız vatandaşlarımızdan gelen talepleri anında değerlendirerek mağduriyetlerini giderdi ve sahipsiz sokak hayvanlarına da yeni bir yuva sağladı” dedi.
Açıklamada eşekleri sahiplenenlerin isimlerinin açıklanmasını istemedikleri ifade edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER