banner249

Kapalı dünyadan karanlık dünyaya seslendiler

sabancı vakfı toplumsal gelişme hibe programı tarafından desteklenen projeyle, bergama m tipi Çocuk ceza infaz kurumu'nda kalan çocuklarca seslendirilen 50 sesli kitap, türkiye görme Özürlüler kitaplığı (tÜrgÖk) üyesi bin görme engelli çocuğa ulaştırıldı.

Kapalı dünyadan karanlık dünyaya seslendiler
banner240
TÜRGÖK;ten yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜRGÖK ile Bergama M Tipi Çocuk Ceza İnfaz Kurumu;nun ortaklaşa yürüttüğü ;;Engelli Dayanışması ile Engelsiz Gelişim Projesi;; çerçevesinde, İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarının akıcı okuma ve diksiyon eğitimi verdiği 25 tutuklu çocuk, TÜRGÖK tarafından ceza infaz kurumu bünyesinde ses kayıt kabininde seçilen kitapları seslendirdi. 50 sesli kitap, 10 CD halinde düzenlenerek TÜRGÖK üyesi bin çocuğa gönderildi.

Seslendirilen kitaplar dışında, proje, eğitsel ve kültürel etkinliklerle desteklendi. Seslendirme yapan çocuklardan 6;sı, bu çerçevede ;;Keşanlı Ali Destanı;; oyunundan bir bölümü, okuma tiyatrosu olarak canlandırdı. Projenin toplam tutarı olan yaklaşık 110 bin liranın yüzde 80;i Sabancı Vakfı, yüzde 20;si ise TÜRGÖK tarafından karşılandı.

TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan, projeyle iki dezavantajlı grubun birbirine destek olmasını amaçladıklarını belirterek, ;;Sadece bilgi dağarcıklarını beslediğimizi düşündüğümüz mahkum çocuklarımız, proje sonunda özgüven kazandılar. Bu da bizim ne kadar doğru bir projede doğru proje ortaklarıyla çalıştığımızı gösterdi;; görüşünü bildirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER