banner249

Japonya;dan kesin dönüş yaptılar

japonya'da, türk restoranı işleten 31 yaşındaki ramazan doğan, bu ülkedeki depremin ardından meydana gelen nükleer sızıntı nedeniyle eşinin ve çocuklarının sağlığı içi

Japonya;dan kesin dönüş yaptılar
banner240

Japonya;da, Türk restoranı işleten 31 yaşındaki Ramazan Doğan, bu ülkedeki depremin ardından meydana gelen nükleer sızıntı nedeniyle eşinin ve çocuklarının sağlığı için Türkiye;ye döndüğünü söyledi. Doğan, internette tanıştığı Japon eşi Hirami ile evlendikten sonra Japonya;ya yerleştiğini, birçok iş yerinde çalışarak para biriktirdikten sonra kendi işini kurduğunu anlattı.
Japonya;da 11 Mart;ta meydana gelen depremde, Tokyo;daki iş yerinde büyük hasar oluştuğunu, deprem sonrası nükleer sızıntı üzerine Japonya;dan ayrılmaya karar verdiklerini dile getiren Doğan, ;;Çocuklarımın sağlığı için Türkiye;ye döndüm. Burada ablamın yanında kalıyoruz ve Japonya;ya bir daha dönmeyeceğiz;; dedi.
Hirami Doğan ise Türkçe bilmediği için eşi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Japonya;da depremlere alışık olduklarını, ama son depremde çok korktuklarını ve çocuklarının sağlığı için Türkiye;ye gelmeyi kabul ettiğini söyledi.
Eşiyle 2005 yılında Japonya;da evlendikten 4 ay sonra İslamiyet’i seçtiğini de dile getiren Hirami Doğan, şunları kaydetti:  ;;Çocuklarıma daha iyi eğitim verebilmek için öğretmenliği bıraktım. Kendi isteğimle eşimden İslamiyet hakkında bilgiler edinmeye başladım ve Müslüman oldum. Çocuklarımın isimlerinin Beyza Nur ve Sait konulmasını istedim. Çünkü bu isimleri çok seviyorum. Japonya;da eğitim ve ticaretle uğraşan Türklerle tanıştık. Onların yardımlarıyla Kur;an;ı Kerim okumasını öğrendim ve birkaç kez hatim ettim.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER