banner249

İzmir Güzelbahçe’de Z Kuşağı fidanlarını dikti

İzmir'de Güzelbahçe Belediyesi’nin başlatmış olduğu ağaçlandırma kampanyasının son ayağı olan ‘Z Kuşağı Ormanı’nın dikimi yapıldı.

İzmir Güzelbahçe’de Z Kuşağı fidanlarını dikti
banner240

İZMİR (İGFA)- İzmir'e bağlı Güzelbahçe Belediyesi’nin ağaç dikim seferberliği kapsamında devam ettirdiği ve ilçenin çeşitli yerlerin de ağaç dikim kampanyasını sürdürdüğü son dikim yapıldı.

Ağaç dikim kampanyasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaklaşık 350 fidanı toprakla buluşturduklarını söyleyerek, "Bu bölge tehdit altında, sadece bu bölge değil bütün kentimiz ve Anadolu’muz tehdit altında çünkü öylesine büyük bir hızla tahriple yok ediyoruz ki bu nedenle gerçekleştirilen bu proje ayrı bir önem taşıyor. Bu tür projelerle kendimize teselli buluyoruz. Gençlerimiz de yaş aldıkça bu ağaçların büyüdüğünü görecek. Zeytinlerinden faydalanacak. Güzelbahçe İzmir ve Türkiye’nin birçok yerinde daha çok ağaç dikeceğimiz ve ağaçlarına gözümüz gibi bakacağımız bir iklimi hep beraber yaratırız” dedi.

GELECEK Z KUŞAĞI İLE YÜKSELECEK

Gelecek kuşaklarla birlikte en anlamlı işi yaptıkları söylen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Son dikimimizi de Güzelbahçe’mizde 18 yaşını doldurmuş ‘Z’ kuşağı için oluşturduk.  Gençlerimiz adına oluşturduğumuz bu zeytinlik artık onların, üzerinde diktikleri ağaçların üzerinde isimleri var. Bunu yapmamızdaki amaç, kendi emekleriyle dikmiş oldukları ağaca sahip çıkmaları, ‘benim ismimle bir ağaç burada’ demesi. Yılda bir iki sefer de olsa gelip kendi ağacının altını çapalasın, ağacına baksın. Bu zeytinliği oluştururken Z Kuşağı gençlerimizden Aslıhan Suluçay’ı bu süreçte kaybettik. Onun adını taşıyan bir fidan dikim yaptık" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER