banner249

İZBAN Torbalı;ya uzanacak

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı binali yıldırım, izmir banliyö sistemi'nin hükümetle belediyenin birlikte gerçekleştirdiği bir proje olduğunu ve mesele izmir'e hizmetse siyaseti teferruat olarak gördüklerini söyledi.

İZBAN Torbalı;ya uzanacak
banner240
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD;nin ortaklığında kurulan İzmir Banliyö AŞ (İZBAN), İzmir Banliyö Sistemi;ni, güney aksında Cumaovası;ndan Torbalı;ya kadar uzatacak hattın ilk ray kaynağı ile sistem içerisinde inşa edilecek 6 istasyon, 9 karayolu alt ve üst geçidin temel atma töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım;ın da katılımıyla yapıldı.

Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, 7 Ekim;de temel attıkları Torbalı hattında altyapı çalışmalarının büyük oranda bittiğini, bugün başlayacak ilk ray döşeme işi ve alt-üst geçitlerin yapımıyla 1-1,5 yıl içinde, vatandaşlara Torbalı;dan İzmir merkeze konforlu seyahat etme imkanının sunulmuş olacağını ifade etti.

Projenin, örnek bir proje niteliğinde olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti, ;;Bu proje hükümetle belediyenin birlikte gerçekleştirdiği bir projedir. Biz hep ne dedik, ;mesele İzmir;e hizmetse siyaset teferruattır.; İZBAN hattı hakikaten İzmir halkı için yüz akı bir projedir. İZBAN;da 214 bin sefer yapılmış 80 milyondan fazla insan 2 yıl içinde bu hatta seyahat etmiş. Bunların duası, teşekkürü yeter. Şimdi hattı Selçuk;a uzatacak projeler bitti, yakında ihalesi olacak. 2013;de de Aliağa;dan Bergama;ya doğru uzatacak projeler bitiyor. İzmir;i en kuzeyinden en güneyine raylı sistemlerle donatacağız. Bunu da adım adım gerçekleştiriyoruz.;;

35 PROJENİN 14;Ü YAPIM AŞAMASINDA
Yıldırım, İzmir;de diğer ulaştırma yatırımları hakkında bilgi vererek, yenilenen Tire Demiryolu Hattı;nda hizmet vermeye başlayan ;;Anadolu Treni;nin;; büyük beğeni topladığını, bu hattı Ödemiş;ten Kiraz;a uzatma konusunda çalışma yaptıklarını, Kemalpaşa-Turgutlu arasındaki 30 kilometrelik demiryolu hattının da gelecek ay açılacağını bildirdi.

İzmir-İstanbul otoyolunun İzmir tarafında çalışmalara hız verdiklerini belirten Yıldırım, ayrıca otoyolun, Çandarlı;da yapımı devam eden limana ulaştırılması için ihale yapılacağını söyledi. Yıldırım, Kemalpaşa;da Lojistik Köy ve Güzelbahçe Balıkçı Barınağı ve Balık Hali Projelerinde de çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu, ;;Seçimden önce ;35 İzmir 35 Proje; dedik. 1,5 yıl geçmedi, bugün 35 projenin 14;üne fiilen başladık, diğer 10;unun hazırlıkları devam ediyor. Körfez altından devam edecek İZKARAY projesinin ihalesini de yaptık, çalışmalarına başladık. Körfez temizliği konusunda da TCDD-İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle önemli bir adım atıyoruz. Bunun için 2 tane yüksek kapasiteli tarama gemisi hazır. Körfezde iki kanal açılacak. Güney kanalı, limana gelen gemilerin draftları için kuzey kanalı da körfeze akan 16 derenin oluşturduğu alüvyonları temizlemek için. Bunun da adımını attık, siyaseti bir kenara bıraktık, hizmet dedik birlikte yola çıktık.;;

KOCAOĞLU;NDAN BAKAN YILDIRIM;A TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir;de metro yolcu kapasitesinin 2-3 ay içinde minimum 350 bin kişiye ulaşacağını, İZBAN;ın da kapasitesinin 500-550 bine ulaşacak noktada olduğunu belirtti.

İzmir;de 11 kilometre olarak aldıkları raylı sistemin 9;a katlanarak 94 kilometreye çıktığını belirten Kocaoğlu, bunu 188 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Banliyö sisteminin Torbalı;da 1,5 sene içinde çalışmaya başlayacağını, bunun arkasından hattın güney aksında Selçuk ve kuzey aksında ise Bergama;ya uzatılacağını kaydeden Kocaoğlu, Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarının devreye girmesi ve metro hattının Narlıdere;ye uzatılmasıyla halen Türkiye;nin en büyük raylı sistem ağına sahip olan İzmir;in bu alanda rekabet edilemeyecek bir seviyeye ulaşacağını ifade etti.

İzmir;in tüm raylı sistem projelerinde Bakan Yıldırım;ın büyük desteği ve emeğinin bulunduğunu belirterek, bundan dolayı kendisine teşekkürlerini sunduğunu ifade eden Kocaoğlu, Dünya Bankası kredisiyle yapmayı planladıkları Konak ve Karşıyaka tramvay hattı projelerinin yatırım programına alınması için de destek istedi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da İzmir Banliyö Sistemi;nde 26 kilometrelik Torbalı-Selçuk hattında ihale aşamasına gelindiğini, 52 kilometrelik Aiağa-Bergama projesinin de tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, ;;İZBAN;ı 80;den 110 kilometreye, ardından da 188 kilometreye uzunluğa çıkarmak için gerekli yol haritası çizilmiştir;; dedi.

Konuşmaların ardından 32 kilometre uzunluğunda ve toplam 105 milyon lira yatırım maliyeti olan Cumaovası-Torbalı hattında ilk ray kaynağı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapıldı, hatta inşa edilecek alt ve üst geçitlerin inşaatlarının temeli atıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER