banner249

İsveç Ankara Büyükelçisi;nden İZTO’ya ziyaret

izmir ticaret odası (izto) yönetim kurulu başkan yardımcısı jak eskinazi, yılın 300 günü güneşli olan izmir'de isveçli turistleri ağırlamak istediklerini söyledi.

İsveç Ankara Büyükelçisi;nden İZTO’ya ziyaret
banner240
İsveç Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson, İZTO;yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Eskinazi, Türkiye ile İsveç arasında artan ticari ilişkilerin son yıllarda giderek arttığını belirtti. Ticarette dengenin İsveç lehine geliştiğini ifade eden Jak Eskinazi, ;;Ticari ilişkilerimiz artarak devam ediyor. Ancak makas İsveç lehine açılıyor. Amacımız makası kapatmak. Yılın 300 günü güneşli olan İzmir;de daha fazla İsveçli turisti ağırlamak istiyoruz;; dedi.

Eskinazi, İsveç Büyükelçisi;nden İzmir;in EXPO 2020 adaylığı için destek istedi. İsveç Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson ise Türkiye ile İsveç;in iyi birer dost ülke olduğunu, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geçen yıl yüzde 20 arttığını belirtti.

Türkiye;nin AB üyeliğine destek verdiklerini anlatan Akesson, şunları söyledi, ;;Türkiye ile İsveç arasındaki ticaret hacmi her yıl artıyor. AB olarak şu anda iyi durumda değiliz. Ancak Türkiye gibi İsveç ekonomisi de büyüyor. Türkiye;nin en dinamik bölgelerinden biri olan İzmir;e, şirketlerimiz adına fırsatları değerlendirmeye geldim. Şirketlerimiz de İzmir bölgesi ile yakından ilgileniyor.;;
Akesson, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt;in Ocak ayında Dışişleri Bakanlığı;nın daveti üzerine Türkiye;ye geleceğini de kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER