banner249

İşkur’un işçi alımı ortalığı karıştırdı

"Toplum Yararına Çalışma" projesi kapsamında Manisa'nın Selendi ileçesine, başka ilçelerden 15 işçi alınması tepkilere neden oldu.

İşkur’un işçi alımı ortalığı karıştırdı
banner240

Manisa İŞKUR'a müracaatta bulunan 158 kişi İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda noter huzurunda çekilişe katıldı. Çekilişte şanslı olan 15 kişi 3 ay olmak üzere köy ve merkez ilk, orta ve lise okullarında çalışma hakkı kazandı. Ancak kura sonunda bazı okul müdürleri işçi alımlarının yanlış olduğunu iddia etti. Müdürler ilçe dışından gelecek olan çalışanların türlü sıkıntılar yaşayabileceklerini, kendilerinin de bundan etkilenebileceğini ileri sürdü. 


Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Mehmet Alakoyun, İŞKUR'un şartnameyi daha titiz uygulayıp köy okullarını mağdur etmeyecek şekilde hazırlayabilecekken genel bir şartname hazırlayarak bazı köy okullarının mağdur edildiğini kaydetti, "Oysa şartname bölgesel hazırlanıp A köyündeki okula A köyünde ikamet eden vatandaşlar, B köyündeki okula B köyünde oturanlar katılmalıydı. Alakoyun, bu şartnamenin bir an önce düzeltilip tekrar kura çekilerek bölgesel hal getirilmesinin doğru olacağını, bu yapılmadığı takdirde ise sıkıntıların devam edeceğini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER