banner249

İŞKUR’dan iş garantili muhasebe kursu

muğla valisi fatih Åžahin, türkiye iş kurumu kapsamında açılan kurslarla vasıfsız işsizleri vasıflı hale getirmek ve istihdamı kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

İŞKUR’dan iş garantili muhasebe kursu
banner240
Vali Şahin, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Muğla Müdürlüğü ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliğinde düzenlenen muhasebe kursunu ziyaret etti. Şahin ziyarette yaptığı konuşmada, dünyadaki en büyük problemlerden birisinin işsizlik olduğunu söyledi. Bir vatandaşa iş imkanı sunmanın kutsal bir görev olduğunu ifade eden Şahin, ;;Amacımız vasıfsız işsizleri vasıflı hale getirmek ve istihdamlarını kolaylaştırmak. İnsanları bir alanda uzman hale getirebilirsek onların çok daha rahat iş bulmasını sağlar ve istihdamı kolaylaştırırız;; dedi.

İŞKUR Muğla Müdürü İlyas Sarıyerli ise Ocak ayına kadar sürecek kurs ile işsiz vatandaşların belirli bir seviyeye ulaşacaklarını dile getirdi. Aktif iş gücüne sahip insanların bu kurslarla iş hayatına katılacağını ifade eden Sarıyerli, kurs kapsamında kursiyerlerin yüzde 81;in kurumlarda istihdam edileceğini dile getirdi.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı da, kursun 2 bin 520 saatlik bir eğitim programından oluştuğunu söyledi. Kursiyerlere eğitim veren hocaların alanlarında uzman kişiler olduğuna işaret eden Demir, evrak takibi, bilgisayar kullanımı, bilgisayarlı iletişim, iş takibi, bilgisayarlı muhasebe gibi derslerin verildiğini dile getirdi.

İşsizliğin en büyük sorununun kalifiye eleman bulma sorunu olduğunu belirten Demir, şunları söyledi, ;;Firma sahipleri ile yaptığımız görüşmelerde iş başvurusunun çok olduğunu fakat işe vakıf, yeterince işi bilen insan sayısının olmadığını söylüyorlar. Biz bu kursumuzla alanlarında bilgi sahibi elemanlar yetiştireceğimizi düşünüyoruz. Kursun sonunda da eğitimini tamamlayan arkadaşlarımızın mali müşavir bürolarında, şirketlerde, firmalarda iş sahiplerine çok iyi bir hizmet vereceklerine inancımız tam.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER