banner249

İşçilere CHP sahip çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Afyonkarahisar İzmir Hızlı Tren hattında çalışan ve paralarını alamadıklarını iddia eden taşeron firma çalışanlarını ziyaret ederek erzak yardımında bulundu.

İşçilere CHP sahip çıktı
banner240

İşçilere yiyecek ve içecek yardımında bulunan CHP heyeti adına bir açıklama yapan Demirkırkan, Türkiye’nin dört bir ekmek parası için Emirdağ bölgesindeki hızlı tren şantiyesine gelen işçilerin maaşlarını alamadıklarını ve mağdur edildiklerini iddia etti.


Demirkırkan, “Kentimizden geçerek İzmir'e ulaşacağı ifade edilen ve çok ciddi bütçelerle tanıtımı yapılan Ankara-İzmir hızlı treni, gösterişli temel atma törenlerinin aksine emekçilerin kabusu olmuştur. Maalesef hızlı treninin tanıtımı için milyonlar harcayan devlet, bu işe emek veren, hattın yapımında çalışan işçilerin mağdur edilmelerine seyirci kalmaktadır. 

Memleketlerinden uzakta, ilkel şartlarda, beş parasız bırakılan ve yaşamlarını idame ettirmekte zorlanan emekçilerle birlikte olmaktan, onların sorunlarını paylaşmaktan ve çözüm üretmeye çalışmaktan onur duymakla birlikte, yaptığımız görüşmelerde anlatılanlardan içimiz burkulmuş, ülkemizdeki işçilerin çalışma şartları ve çalışanlara yapılan dayatmalar bir kez daha önümüze gelmiştir. 

İşçiler taşeron şirketin insafına bırakıldıklarını, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi çocuklarının, ailelerinin rızıklarının heba edildiğini, hiç bilmedikleri bir yerde, soğuk havada, beş parasız, aç ve susuz kaldıklarını ifade etmektedirler” dedi. Gerçekleştirilen ziyaret CHP heyetinin işçilere yaptıkları erzak yardımının ardından sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER