banner249

İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye'de bulunan büyükşehir belediyeleri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı" başladı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı başladı
banner240

Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) tarafından, büyükşehir belediyelerinin, iş sağlığı ve güvenliği anlamında yaşadığı sorunları değerlendirip, çözüm üretmek amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı" başladı.

Colossae Otel'de düzenlenen çalıştaya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, TBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile davetliler ve Türkiye'de bulunan büyükşehir belediyelerinin temsilcileri katıldı.

TBB Eğitim Müdürü Fikret Gültekin, çalıştayda yaptığı konuşmada, İstanbul'da bir sempozyumla başlanan İş Sağlığı ve Güvenliği toplantılarının büyük bir katılımla devam ettiğini belirterek, daha sonra Ankara'da gerçekleştirilen çalıştayı bugün Denizli'ye taşıdıklarını söyledi.

Başkan Zolan,  iş sağlığı güvenliğinin önemini vurguladı

Çalıştaya katılan belediyeler adına konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit ise, çalıştayın katılan bütün belediyelere faydalı olacağını belirterek, "Farkındalık yaratma konusunda çıktığımız bu yolda başarılı olabiliriz. İnsan hayatının önemini bilerek, iş sağlığı ve güvenliğini çalıştığımız kurumlarda merkeze almalıyız" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ise, iş sağlığı ve iş güvenliğinin önemini vurguladı. Çalıştayın çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Zolan, "Her anlamda yatırım yapan bir kurum ve iş dünyası ile iş yapıyoruz. Bu anlamda iş sağlığı da iş güvenliği de çok önemli. Teoriyle uygulamanın uyuşması gerekiyor" dedi.

Başkan Zolan, "Bu çalıştayın Denizli'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi için yapılan değerlendirmelere teşekkür ediyorum. TBB on yıl önceki gibi değil artık. Daha güçlü hale geldi, hem ekonomik anlamda güçlü, hem de etkin olan bir birlik haline geldi. Buradan çıkan sonuçlar o lobi sayesinde TBMM'ye ve Bakanlığa en iyi şekilde iletilir" diye konuştu.

Çalıştay 3 gün sürecek

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili alınan önlemlerin ve yatırımların sürdürülebilir olmasının çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Zolan, "Burada hassas olan konu dengeyi çok iyi sağlamak gerekiyor" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından İstanbul, Marmara ve Üsküdar Üniversitesi'nden öğretim üyelerinin katıldığı çalıştayın oturumlarına geçildi. Üç gün sürecek çalıştayda 4857 Sayılı İş Kanunu, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili yönetmelikler, taşeronlarda İş Sağlığı ve Güvenliği sorunları anlatılacak. Organizasyonda büyükşehir belediyeleri ile su ve kanalizasyon idarelerinde yaşanılan tecrübeler paylaşılarak, sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunulacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER