banner249

iPhone 8 sınırlı sayıda satışa çıkacak

Apple için bir sıçrama tahtası olacağı düşünülen iPhone 8'in satışa çıkış zamanı netleşmeye başladı. Tedarik sıkıntıları sebebiyle Eylül'de iPhone 8'e sahip olmak biraz zor olacak.

iPhone 8 sınırlı sayıda satışa çıkacak
banner240

iPhone 8'in piyasaya sürülmesinin önceki yıllara kıyasla ertelenebileceği ifade edilmişti. Apple analisti Ming-Chi Kuo, dün yayınladığı raporunda OLED ekranlı iPhone'un seri üretiminin gecikeceğini bildirdi.

iPhone 8 sınırlı sayıda satışa çıkacak
Kuo, yeni iPhone lansmanları için normal takvimin Ağustos / Eylül zaman aralığı yerine Ekim / Kasım'a sarkacağını iddia ediyor. Analist, üretim zorluklarının iPhone 8 için Apple'ın özel sipariş ettiği birkaç önemli öncü bileşenden kaynaklandığını söylüyor. Ona göre, iPhone 7s modelleri normal takvimde satışa çıkacak. iPhone 8 ise Eylül ayında ama sınırlı sayıda satışa çıkacak.

Ming-chi Kuo, müşterilerin yeni iPhone'a sahip olmak için bir süre beklemek zorunda kalmalarının Apple'ın satışlarına zarar vereceğini söylüyor. Kuo, iPhone 8'in Galaxy S8 gibi çok güçlü bir rakiple rekabet edecek olmasının da satışları etkileyeceğini düşünüyor.

Kuo, iPhone 8'in gecikmesinin sebebi olarak OLED ekran paneli, yeni tasarlanmış 3D Touch modülü ve 3D özellikli kameraları görüyor. Analist, önemli güncelleme beklemediği iPhone 7s ve iPhone 7s Plus için için olumsuz düşüncelere sahip.

iPhone 7s'in işi zor!
Kuo, donanımsal olarak çok fazla değişikliğe uğramayacak olan iPhone 7s'in rakipleri ile rekabette zorlanacağını düşünüyor. Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi firmaların çerçevesiz ekranlı telefonları karşısında tutunmasının zor olduğunu belirtiyor.

KGI analisti Kuo, üretim sorunlarıyla ilgili net bilgiler ortaya çıkmadan önce Apple'ın 2017 yılı için 110 milyon civarında yeni iPhone satacağını iddia ediyordu. Fakat yeni raporunda iPhone 8'deki gecikmeden dolayı tahminini 80-90 milyon aralığına çekti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER