banner249

İlelebet Cumhuriyet

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim 1923’te ‘’Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, 94’üncü yılında. Atatürk’ün “Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır” sözü Türk Milleti’nin bu yolda en büyük güç ve moral kaynağı olmuştur.

İlelebet Cumhuriyet
banner240

Denizli protokolü Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
O mesajlar şöyle;

Denizli Valisi  Hasan Karahan, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Karakterine ve geleneklerine en uygun idare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Türk Milleti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 94 yıl önce başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Türk Milleti, istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan galip çıkarak, kazandığı zaferle emsalsiz bir kahramanlık destanı olarak şanlı tarihimize yazılmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde milletçe kurduk.

94. yılını kutladığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister. Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye 94 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde küllerinden yeniden doğdu. Esareti ve dayatmaları canı pahasına elinin tersiyle iten, istikbal ve istiklaline savaş açan işgalcilere karşı onur mücadelesi veren Türk Milleti, zor zamanda Cumhuriyeti kurarak bağımsızlık ve diriliş destanı yazmıştır. Milletimizin vatanperver duruşu geleceğimize duyduğumuz en büyük güven kaynağımızdır. Bu aziz millet ile ne kadar iftihar etsek azdır. Ülkemize her koldan saldıranlara en ağır tokatı bu kahraman millet atmıştır. Bir taraftan terör saldırıları, diğer yandan dış güçlerin hain planları ve bir diğer taraftan ise içerdeki hainlerin ihanetleri. Her ne olursa olsun Türkiye bağımsızlığından asla ödün vermeyecek ve daha güçlü yarınları inşa etmeye kararlı bir şekilde devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârca mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle anıyor; bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  “Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin görevidir. Türk milletinin en zor durumda bile ayağa kalkmayı bilir. 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti büyük fedakarlıklarla ve kahramanlıklarla kuruldu. Ecdadın cihana karşı vermiş olduğu kurtuluş mücadelesinin yeni bir versiyonunun 15 Temmuz’da yaşandığını anlatan Başkan Zolan, Türk milletinin yine birlik ve beraberlik içinde bu hıyanetin de üstesinden geldiğini vurgulayarak, Atalarımız tarafından canları pahasına bizlere emanet edilen cumhuriyetimizi ve vatanımızı aynı hassasiyet ve fedakarlıkla koruyarak gelecek nesillere aktaracağız. Bu millet hiçbir zaman esaret altına kalmadı ve sonsuza kadar da kalmayacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin görevidir. Bizlere yurdumuz üzerinde bağımsız ve hür yaşamamız için cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için kanını döken, canını veren gazilerimize ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunar, 94. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin “Cumhuriyet, yıllarca süren savaşlarla birlikte verilen yüzbinlerce şehit ve gazilerin kanlarıyla sulanan topraklarda ilelebet Türk Milleti’nin sonsuz varlığını ispatlamıştır. Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. Yıl dönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncenin ürünüdür. Bize düşen görev, şehitlerimizin, gazilerimizin birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu gelecek nesillere en doğru şekilde taşımaktır. Demokrasi ve halk iradesi ile güçlendirdiğimiz Cumhuriyetimizi, milli birlik ve beraberliğimizi her zaman güçlü tutarak sahip çıkmak hepimizin asli görevidir” dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 94. Yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşi ve benzeri olmayan  bir başarı elde edilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlamıştır. Bu birliktelik ve beraberliği hiçbir güç bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek birlikte kardeşçe payidar olacaktır. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, milletle el ele, gönül gönüle savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı'nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünün heyecanını yaşıyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin en büyük ve en önemli kazanımı Cumhuriyet’ tir. Bizim için bu destanı yazanları, yaşadığımız topraklar için can verenleri, bir an olsun bile unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet, tarihi boyunca ülke kalkınmamızın hızla gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye sanayileşerek, demokratik bir kent toplumu haline gelmeyi başarmıştır. Cumhuriyetle gerçekleşen önemli açılımlarla Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ciddi kazanımlar elde edilmiştir. Bizler de bu uğurda Denizli Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevleri birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yerine getireceğiz. Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, üzerinde yaşadığımız topraklar için can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
 

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Büyük zorluklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, vatan için canından olmayı göze alanların, kadınıyla erkeğiyle, tüm yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin mücadele tarihidir. Cumhuriyetimize dört elle sarılıp değerlerini daha da yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına sonsuz minnet ve saygılarımı sunuyorum. Büyük onur ve gururla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 94. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2017, 11:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER