banner249

Hormon iddiası meyve tüketimini azalttı

denizli sebze ve meyve komisyoncuları derneği (demesko) başkanı halil öztürk, meyve ve sebzeler için uzman olmayan kişilerce sürekli olarak ''hormonlu, ilaçlı, zar

Hormon iddiası meyve tüketimini azalttı
banner240

Denizli Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, meyve ve sebzeler için uzman olmayan kişilerce sürekli olarak ;;hormonlu, ilaçlı, zararlı hastalıklı;; gibi savların ileri sürüldüğünü, bunun tüketicinin kafasını karıştırdığını ve sebze meyve tüketiminden uzaklaştırdığını savundu.
Öztürk, alanında uzman olmayan birçok kişi tarafından meyve ve sebzelerin güvenliği konusunda yorum yapılmasının, tüketiciyi meyve ve sebzeden uzaklaştırdığını öne sürdü.
Bütün sebze ve meyvelerin belli tetkiklerden geçirilerek tüketime sunulduğunu ifade eden Öztürk, şunları söyledi:  ;;Ne kadar çok sebze ve meyve tüketirsek o kadar sağlıklı oluruz. Meyve ve sebze için ;hormonlu, ilaçlı, zararlı, hastalıklı; gibi söylemler tüketicinin kafasını karıştırıyor. Tezgaha gelen müşteri ;acaba hormonlu mu, ilaçlı mı; diye düşünüyor. Alanında uzman olmayan insanların bu konular üzerine yorum yapması hem tüketici hem de üretici açısından zararlı. Atalarımızın daha az hastalanmasının tek bir nedeni vardır, o da çok meyve ve sebze tüketmeleri. Ne kadar çok meyve ve sebze tüketirsek o kadar sağlıklı oluruz.;;
Öztürk, sağlıklı bir hayat için meyve tüketiminin şart olduğunu belirterek, bugünkü fiyatlarla 4 kişilik bir ailenin günlük meyve ihtiyacını 6 liralık bir harcamaya, bir kişinin ise 1,5 liraya karşılayabileceğini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER