banner249

Hedef ,7 milyar tl tasarruf sağlamak

Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, her yıl Ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla yaptığı  yazılı basın açıklamasında; “Ülke olarak yılda 7 milyar TL’sı tasarruf edebiliriz” dedi.

Hedef ,7 milyar tl tasarruf sağlamak
banner240

Birçok dünya ülkelerinin enerji verimliliği konusunda büyük çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün;  “Artan dünya nüfusuna ve gelişen tekolojiye bağlı olarak her geçen gün enerji ihtiyacımız artmaktadır. Birçok ülke enerji ihtiyacını karşılamak için enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili ciddi çalışmalar yürütmektedir.

Bizim gibi Enerji ihtiyacının % 70’ ini ithal eden bir ülkenin ise Enerji Verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çok daha fazla çalışması gerekmektedir. Biz Enerji Verimliliği Derneği olarak halkımızı bu konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için birçok çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Derneğimizin  Türkiye genelinde başlattığı Enerji Takımı projesi içerisinde yer alan Enerji Hanım projesi ile ev hanımlarımızı bilgilendirerek, onların evlerinde yapacakları basit önlemlerle, mesela elektrikli ev aletlerini kumandadan değil prizden çekerek kapatmak, kalorifer peteklerinin önünü açık tutmak gibi yaşam standartlarını etkilemeyecek çok kolay önlemler ile yılda 4 milyar TL enerji tasarrufu yapmasını hedefliyoruz.

Bir diğer projemiz olan Verimli Sanayi Projemiz içerisinde, ülkemizde yaptığımız araştırmalar neticesinde sanayi sektöründe %30’un üzerinde tasarruf potansiyelinin olduğunu tespit ettik. Bu oranla ülkemize 10 yılda toplam 65 milyar TL sı katkı sağlamamız mümkün. 65 milyar TL ile; 6 ünite nükleer Santral, 7 adet Atatürk Barajı, 10 adet havalimanı, 10 adet Boğaz Köprüsü, 16.000 adet okul, 32.000 adet tam teşekküllü Hastane yapmak mümkün. Evlerimizde ve iş yerlerimizde hayatımızın her alanında yaşam standartlarımızdan ödün vermeden yapacağımız tasarruflar ile enerjide dışa bağımlılığımızı azaltabilir,

gelecek nesillerimize yaşanılanabilir bir dünya bırakabilir ve ülkemize ekonomik anlamda büyük katkı sağlayabiliriz. Evlerimizde ve iş yerlerimizde yapacak olduğumuz basit tasarruflarla ülkemize yılda tam 7 milyar TL kazanç sağlamamız mümkün.Ülkemizin gelecekte çok daha güçlü olması ve sürdürülebilir kalkınma için herkesi enerjide verimliliğe davet ediyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 17:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER