banner249

Hastalığı dikkat çekmek için yollarda

Çölyak ve Fenilketonüri (PKU) hastalıkları hakkında farkındalık oluşturmak için Kocaeli’den İzmir’e kadar yürüyüş gerçekleştirecek olan 47 yaşındaki Hakan Pekzorlu, Manisa’da mola verdi.

Hastalığı dikkat çekmek için yollarda
banner240

Pekzorlu, Çölyak ve Fenilketonüri (PKU) hastalıkları hakkında farkındalık oluşturmak için 9 Ağustos’ta Kocaeli’den başladığı 461 kilometrelik yolculuğu 28 Ağustos Perşembe günü İzmir’de sonlandıracak. Kocaeli’den İzmir’e doğru çıktığı yolculuğunda 5’inci olan Manisa’da mola veren Hakan Pekzorlu, yürüyüşünü İzmir’de sonlandıracak. 


Yürüyüşüne Manisa’da mola veren Pekzorlu’ya MET-DER Çölyak ve Fenilketonüri Derneği Başkanı Nesrin Atar da eşlik etti. Pekzorlu, Manisa’da Türkiye Yardım Sevenler Derneği Manisa Şube Başkanı Beyhan Yörür ve derneğe üye kadınlar tarafından karşılandı. Yardım Sevenler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Beyhan Yörür, “Hakan Bey MET-DER Çölyak ve PKU aracılığı ile çölyaklı hastalara farkındalık yaratabilmek için zorlu bir yolculuğa çıkmış kendisine tebrik ve takdir ediyorum. Bizde Yardım Sevenler Derneği Manisa Şubesi olarak onların her zaman yanında olmak istiyoruz” dedi. 

MET- DER Çölyak ve Fenilketonüri Derneği Kurucu Başkanı Nesrin Atar da, “Bu yürüyüşün temel amacı çölyak ve PKU hastalıklarının farkındalığını yaratmak. Çıkış Kocaeli’den gözükse de amacımız tüm Türkiye’de çölyak ve PKU hastalıklarının sesini duyurabilmek. Hakan bey bizim derneğimizin gönüllü üyesidir. 

Böyle bir proje ile geldi. İzmit’ten İzmir’e kadar yürümek istiyorum fakat bunun farkındalık yaratmanın yanında dernek üyelerimizden 15 kişiye 6 ay boyunca ürün desteği sağlayacak bir firma aradı beni. Bunu da Form Sağlık Medikal Anonim Şirketleri sahipleri ile görüştük ve bunu da kabul ettiler. Hakan Bey’i sadece yolda kalacağı yer ve yemeğini karşıladılar. 

Bunun yanında her uğradığı il ve ilçede doğaçlama olarak gelişen doğaçlama. Yani yurdumun insanında hala insanlık ölmemiş. Satıcılardan yoldan geçen insanlardan ikramlar. Türkiye’nin misafirperverliği hala devam etmekte. Dediğimiz gibi derneğimizdeki 15 çocuğa destek sağlamak ve Türkiye’deki çölyak ve PKU hastalıklarının farkındalık yaratmaktır. 

Temel amacımız budur” şeklinde konuştu. Hakan Pekzorlu ise, “9 Ağustos’ta çıktım ben yola İzmit’ten. Hakikaten çok güzel şeyler yaşadım. Beni çok güzel ağırlıyorsunuz. Hakikaten çok zorluydu bu yolculuk. Çok sıcak. Sırtımda ise 25 kilogramlık bir çanta vardı. Ayaklarım baya zorlandı. Buraya kadarda geldim. Bundan sonra çok az kaldı. Tabi bunlar hep insanların duaları sayesinde oldu. kendim istesem yapamazdım. 

Hakikaten o çanta tüy gibi geldi. İnsanların duaları sayesinde buralara geldim. Sağolsunlar derneklerimiz destek oldular. Hepsinse çok çok teşekkür ederim. Buradaki amacımız çölyak ve PKU hastalıklarını tanıtmak ve insanlarda farkındalık yaratmak. Bizim için bir kişi bir kişi. Bir kişi öğrense iyi. İnşallah farkındalık oluşmuş amacımıza ulaşmışızdır. Kendim çölyak hastası değilim. Ailemde yok. Buda duyarlı olmayacağım anlamına gelmez. Başımıza geldikten sonra bazı şeyleri anlıyoruz. Başımıza gelmeden önce de bu tür mücadeleleri veriyoruz. Ben birkaç senedir engelliler için bir çok etkinlik yapıyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Yardım Sevenler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Beyhan Yörür, Pekzorlu’ya teşekkür belgesi takdim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER