banner249

Hakimden zincirleme taciz!

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim A.Ö, odasına gelen Yazı İşleri Müdiresini "Sen uyu ben seni izlerim" gibi sözlerle taciz etti. Olay bir süre sonra ortaya çıktı. Yargıtay, tacizci başkanı "zincirleme taciz" suçundan mahkum etti.

Hakimden zincirleme taciz!
banner240

İzmir Adliyesi'nde 2009 yılında o dönem 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Hakim A.Ö., mahkemenin Yazı İşleri Müdiresini her odasına geldiğinde sözle taciz etmeye başladı. Genç kadının terslemelerine rağmen Mahkeme başkanı söz ve davranışlarını sürdürdü. Hatta müdireyi elle taciz etmeye başladı. Ancak olay ortaya çıkınca Hakim A.Ö., kendi isteğiyle Urfa'ya atandı. 


Daha sonra emekliye ayrıldı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda önceki gün onanıp kesinleşen dava dosyasındaki bilgilere göre Hakim A.Ö., dava dosyaları ile ilgili odasına geldiğinde müdireye, "Küpen çok güzelmiş", "Bu kolye sana çok yakışmış", "Dün taktığın küpeyi bugün takmamışsın", "Sen yorgunsun, otur, uyu ben seni izlerim, burada kimse seni rahatsız edemez" ve "Müdürümün bana kahve yapmasını istiyorum" gibi sözler söylediği belirtildi. 

Müdirenin "Hiçbir derdim yok gayet iyiyim" ve "Ben size çay ocağından kahve söyleyeyim getirsinler" şeklindeki cevaplarına rağmen taciz devam etti. KARAR: ZİNCİRLEME TACİZ Mahkeme Başkanı A.Ö., hakkında birinci sınıf hakim olduğu için Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi'nde dava açıldı. 

Daire, mahkemede görev yapan diğer hakim ve adliye personelinin ifadelerine de dayanarak Mahkeme Başkanı'nı, "hiyerarşi ve hizmet ilişkisinden kaynaklanan nüfuzu kötüye kullanarak zincirleme halde cinsel taciz"den 3 bin 100 TL adli para cezasına mahkum etti. Kararda, bu cezanın birer ay arayla 10 eşit taksitte ödenmesi de hüküm altına alındı. Daire, eylemin birden çok kez olmasını dikkate alarak, "zincirleme suç" artırımı yaptı. Hakim, kararı temyiz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurumu kararını onadı. 

"MÜDÜRÜMDEN KAHVE İSTİYORUM"
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı A.Ö'nün "Sen uyu ben seni seyrederim" "Müdürümden kahve istiyorum" "Sen yorgunsun burada uyu ben seni izlerim" "Müdürümün bana kahve yapmasını istiyorum" "Bu kolye sana çok yakışmış" gibi taciz ve tahrik içeren sözleri başına iş aştı. Tacizci hakim, "zincirleme taciz" suçundan mahkum oldu. 3 bin 100 TL para cezasına çarptırıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER