banner249

Haberala kara haber

Haberala kara haber
banner240
Milletvekili seçilen ve halen haklarındaki davalardan tutuklu bulunan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay tahliye talepleri oy çokluğuyla reddedildi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün karara şerh koydu.

CHPden milletvekili seçilen Ergenekon davası sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbayın tahliye taleplerine ilişkin karar açıklandı.

Egenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcıları Nihat Taşkın ve Mehmet Ali Pekgüzel, Haberal ve Balbayın tahliye talebilinin reddi yönünde görüş bildirmişti. Savcılığın görüşü üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengünün şerhine karşın tahliyeler reddedildi.

Mahkeme kararı oy çokluğuyla alırken Mahkeme Başkanı Köksal Şengün karara muhalif kaldı.

BAŞKAN ŞERH KOYDU

Başkan Şengün ret kararına şu gerekçelerle katılmadı: Kaçma, saklanma ve delilleri karartma ihtimali yok. Sebahat Tuncel kararı emsal olarak alınmalıdır

Haberal ve Balbaya ret kararının gerekçeleri ise şöyle: Delillerin tamamen toplanmamış olması, dosyadaki belge ve raporlar, kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi, sanıkları isnat olunan suçlar, bir kısım sanıkların savunmalarının halen alınmamış olması, CMK 103. maddesindeki katalog suçlardan olması

BALBAYIN AVUKATI İTİRAZ EDECEK

Karar sonrası Balbayın avukatı Üst mahkemede itiraz edeceğiz dedi...

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

CHPden milletvekili seçilen Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberala ilişkin kararın ardından CHP MYK Olağanüstü toplandı.

MYKda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında değerlendirme toplantısı başladı. Toplantının ardından CHP adına açıklama yapılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin MYK öncesi yaptığı açıkalmada Mustafa Balbay ve Prof. Haberal için tahliye çıkmazsa gereğini yaparız demişti.

AK Partiden İlk Açıklama

AK Parti eski Grup Başkanvekili ve Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Yüksek seçim Kurulu, AK Partiye veya yürütmeye veya yasamaya bağlı bir kuruluş değildir.

Üyelerini hükümet atamamaktadır, alınan kararlarda tamamen Anayasanın 79. maddesi gereği, bu kurumun yetkisi ve tasarrufu dahilinde olan kararlardır.

YSK kararlarını AK Parti ile veya hükümetle ilişkilendirmek büyük bir yanlıştır, partimize ve hükümete dönük insafsızlık ve haksızlıktır dedi.

Devlet Bahçeliden İlk Açıklama

YSKnın kararı çok tehlikeli ve siyasi gerginliğe yol açmıştır.

Tehtit ve boykot karanlık bir dönemin habercisidir.

CHPden İlk Açıklama

CHPli Engin Altay, Haberal ve Balbayın tahliye talebine yönelik ret kararına tepki gösterdi.

Altay şunları söyledi: Kararı beklemiyordum, şok oldum. Dün de MYKda değerlendirmiştik. Tam bir hukuk garabeti, milli iradeye saygısızlıktır. Hüküm giymemiş insanları cezaevinde tutmak adalet değildir. Bir yerde adliyenin olması orada adaletin olması anlamına gelmez.

Keşke mahkeme böyle bir karar almasaydı. O kararın başında Yüce Türk Milleti adına yazacak ama bu karar milli iradeye saygısızlıktır.

Hukuki süreçleri kullanacağız. Yetkili organlarımız tutuksuz yargılama sürecine bunun dönüşeceğini düşündümüz için bizim için gerçekten şok oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER