banner249

Güvercinler sayesinde ayda 1000 TL kazanıyorlar

İzmir'in simgesi Saat Kulesi’ni bilmeyen yoktur. İşte o tarihi yapının bulunduğu Konak Meydanı’nda, sabahın erken saatlerinden akşama kadar güvercinler için yem satanlar, bu sayede ayda ortalama bin TL kazanabiliyor.

Güvercinler sayesinde ayda 1000 TL kazanıyorlar
banner240
Ekmek parası kazanmak için İzmir Saat Kulesi’ni ziyaret edenlere güvercinlere atılması için bardakta yem satan satıcılar, bu sayede ayda ortalama bin TL kazanarak geçimlerini sağlıyor. Sabahın erken saatlerinde İzmir Saat Kulesi’nin bulunduğu Konak Meydanı’nda işbaşı yapan yem satıcıları, 1 TL karşılığında yerli ve yabancı turistlere günde ortalama 30-35 bardak yem satıyor. Bardakta bulunan yemleri alan ziyaretçiler, güvercinlere yem atıyor, onlar uçarken fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmiyor. 

GÜNDE 30-35 BARDAK YEM SATIYORLAR 
Yaz aylarında işlerinin daha yoğun olduğunu söyleyen sekiz yıllık yem satıcısı emekli Hüseyin Çelik, “Günde ortalama 30-35 bardak yem satıyoruz. Bazen 20-25 bardak sattığımız da oluyor. Kış aylarında işler daha az ama yine de ekmeğimizi kazanıyoruz” dedi. Kahvehanelere gitmek yerine 8 yıldır her gün ziyaretçilere güvercinlere atılması için yem sattığını ifade eden Çelik, “Ekmek paranı bir şekilde çıkarıyorsun. Yaptığım işi de güvercinleri de çok seviyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.