banner249

Gümrükten 10 numara yağ operasyonu

izmir'de, akaryakıt olarak satılan 2 bin 172 kilogram ''10 numara madeni yağ'' ele geçirildi, 1 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Gümrükten 10 numara yağ operasyonu
banner240
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Işıkkent;teki bir tır garajında 10 numara yağın akaryakıt olarak satıldığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Ekipler, takibe aldıkları garajdaki bir depoda plastik tanklar içerisinde saklanan yağın, bir kamyonun akaryakıt deposuna aktarıldığını belirleyince operasyon düzenledi.

Operasyonda, plastik tanklar içerisinde 2 bin 175 kilogram 10 numara madeni yağ ele geçirilirken, satışı yaptığı iddiasıyla İ.Y. gözaltına alındı. Zanlının, piyasadan temin edilen madeni yağları bazı kimyevi maddelerle inceltip ;;10 numara madeni yağ;; olarak adlandırılan karışımı elde ettiği ve kaçak olarak satışını yaptığı bildirildi. Ele geçirilen yağla ilgili yapılan testte, numunelerin yakıt olarak kullanılamayacak düzeyde olduğu tespit edildi.

Madeni yağın, kullanılan araçların özellikle motorunda büyük zarar oluşturduğu kaydedildi. İfadesine başvurulan İ.Y. hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı;na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü yetkilileri vatandaşların şüpheli gördükleri durumları Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattı olan ;;Alo 136;; hattına bildirmeleri durumunda, ihbarların detaylı olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER