banner249

GETİAD’dan işadamlarına davet

genç tüccarlar ve işadamları derneği (getiad) başkanı erdem aydın, sudan'ın türk işadamlarına büyük ticaret imkanları sunduğunu belirtti. aydın, yaptığı yazılı aç

GETİAD’dan işadamlarına davet
banner240

Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği (GETİAD) Başkanı Erdem Aydın, Sudan;ın Türk işadamlarına büyük ticaret imkanları sunduğunu belirtti.
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Nisan;da Antalya Harrington Park Resort Otel;de Sudan;dan işadamlarının katılımı gerçekleştirilecek Türkiye/Sudan Ticaret Köprüsü Programı kapsamında dernek olarak ikili iş görüşmeler organize edeceklerini kaydetti.
Gelecek olan heyetin içinde tarım, gıda, otomotiv, teknoloji, tekstil gibi birçok sektörden firmaların bulunduğuna dikkat çeken Aydın, Sudan;dan 46 firmanın gelişinin kesinleştiğini, programa katılım hususunda herhangi bir ücret talep edilmediğini, katılmak isteyenlerin derneğe kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.
Sudan hakkında bilgiler de veren Aydın, şöyle devam etti: ;;Sudan, 43,2 milyon nüfusu, 97,8 milyar dolar GSYİH;sı ile Türk işadamlarına büyük ticaret imkanları sunmaktadır. Son 10 yıllık veriler incelendiğinde, geçen yılki yüzde 8;lik azalma dışında, Türkiye;nin Sudan;a olan ihracatının ve Türkiye-Sudan arasındaki ticaret hacminin giderek arttığı görülmektedir. İki ülke arasındaki ticaret dengesi her zaman Türkiye lehine olmuştur. 2010 yılı ihracatımız ise 234 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER