banner249

Gazetecileri çıldırtan olay

Muğla’nın Bodrum ilçesinde lahmacun-ayranın 85 lira olması tartışmasının ardından şimdilerde ise bir otelde tost-ayranın 55 TL olması dikkat çekti

Gazetecileri çıldırtan olay
banner240

Bir otelde AB süreci ile ilgili toplantıya katılan ulusal ajanslar, gazete ve televizyon temsilcileri 7 tosta ve ayrana 500 lira para ödedi. Tostun fiyatını soran gazetecilere, yetkililer tarafından 40 lira olduğu bildirildi.


Avrupa Bakanı Egemen Bağış’ın AB süreci ile ilgili katıldığı toplantıyı takip etmek için otele giden basın mensupları, basın toplantısının ardından otel yönetimi tarafından içtikleri suyun ve yedikleri tost ile ayranların parasının alınmasını şaşkınlıkla karşıladı. Kemal Derviş, Umut Oran ve birçok AB ülkesinden bilim adamının katıldığı toplantıyı izlerken otelde gazetecilere su, ayran ve tost ikram edildi. 

Toplantının bitiminde otelden ayrılmak üzere olan ulusal gazete televizyon ve basın temsilcilerinin önüne içtikleri su, ayran ve yedikleri tostun faturası konuldu. Suya 6 TL, tosta 40 TL, ayrana ise 15 TL hesap çıkarıldı. Şaşkına dönen basın mensupları paralarını ödeyerek faturalarını aldı. 

Bir basın mensubu “Sadece Bodrum’da değil Türkiye’nin birçok yerinde bakan, başbakan takip eder. Bodrum’daki çeşitli otellerde düzenlenen haberleri mesleğimiz gereği takip ederiz. Bugüne kadar içtiğimiz suyun parasının istendiğine tanık olmadık, ödesek bile bir tosta 40 TL para vermedik. Ayrana 15 lira ödemedik. Lahmacun-ayran 85 TL veriliyordu. 

Şimdi ise tost-ayran 55 liraya satılıyor. İçtiğimiz suyun ayranın parasını ödedik, faturasını almak istediğimizde ise tam yarım saat beklettiler. Parayı hemen al tahsil et faturayı vermek için süründür. Bizler basın mensubu olarak bedava yer içer görünümünden mümkün olduğu kadar uzakta durmayı meslek etiği açısından bu şekilde davranmayı uygun görürüz. Ancak adı marka olan bir turistik tesiste bir şişe suyun 6 TL'ye tostun ise 40 TL'ye satılmak istenmesine anlam veremedik. Bu nedenle burada haber takip etmeye gidecek basın mensubu arkadaşları uyarıyoruz, suyunuzu yanınızda alın öyle gidin” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER