banner249

Fiyatlar düşüyor, çakallık bitiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat" sistemini açıklamasının ardından döviz kurlarında yaşanan geri çekilme, sıfır araç fiyatlarına da yansımış ve markalar indirim yapmıştı. Şimdi beklentiler ise ikinci el piyasasında. Uzmanlara göre ikinci elde de fiyatların düşmesi bekleniyor.

Fiyatlar düşüyor, çakallık bitiyor!
banner240

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat" sistemini açıklamasının ardından döviz kurlarında düşüş yaşanmıştı. Yaşanan kur düşüşlerinin ardından pek çok marka araç fiyatında belirgin düşüşler yaşandı.

Sıfır araçlarda fiyat düşüşlerinin ardından gözler ikinic el araçlara çevrildi. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç'a göre ikinci el fiyatlarında da 25-30 bin TL civarı bir düşüş önümüzdeki 10 gün içinde yaşanabilek.

Erkoç, "İkinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarını göreceğiz, ikinci el araç fiyatları da geri gelecektir ama bunun piyasalara yansıması 1-2 gün içinde olmaz. Bu fiyat güncellemesi bir hafta, 10 günü bulabilir. ünkü piyasaların kurdaki düşüşü kabul etmesi gerekiyor. 300 bin lira değerindeki bir araçta yaklaşık 25-30 bin lira gibi bir indirim yaşanabilir." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER