banner249

Fıtık ameliyatından bakın ne çıktı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde göbek fıtığı şikayetiyle özel bir hastanede ameliyata alınan kadının karnından, 11 kilo kist çıktı.

Fıtık ameliyatından bakın ne çıktı!
banner240

Marmaris’te yaşayan emekli Ayşe Eser Sayınoğlu, göbek fıtığına bağlı karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle Özel Marmaris Hastanesi’ne başvurdu. Hastane Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ünsal Aybek tarafından muayene edilen kadının, karın boşluğunda bir kitle tespit edilip ameliyata alındı. Beş saat süren ameliyat sonrası kadının karnından 11 kiloluk tümör çıktı. 


Bu durum ameliyat ekibini bile şaşkına çevirdi. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ünsal Aybek, 25 yıllık meslek hayatında ilk defa bu kadar büyük bir kitle çıkarttığını belirterek, “Hasta bize müracaat etti ve yapılan tetkikler sonucunda karnında bir kitle olduğunu tespit ettik. 

Kitlenin bu kadar büyük olacağını tahmin etmemiştim. Ancak hastanın batın bölgesini açtığımızda 11 kilo ve yarıçapı 50 santim olan, yumurtalıklarından kaynaklı bir tümörle karşılaşınca ekibimle birlikte çok şaşırdık. Böyle bir tümör 1-2 yılda oluşabilir. Hasta hafif sancılar çekebilir. Daha önce gelmiş olsaydı büyümeden alabilirdik” dedi. Aybek, bu tür şikayeti olanların en kısa zamanda doktora başvurmaları gerektiğini de söyledi. 

Geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Ayşe Eser Sayınoğlu ise, "Karnım son 1.5 yıldır büyüyordu. Fıtık şikayetiyle hastaneye geldim. Daha önce fıtık ameliyatı geçirmiştim. Yeniden fıtık oldum zannettim. Tümör olacağı aklımızın ucundan bile geçmedi o yüzden doktora gelmeyi geciktirdim. Fıtık büyüyor diye düşünürken hastaneye gelince koca bir tümör olduğunu öğrendik. 

Ancak bu kadar büyük olduğunu tahmin etmiyordum. Tümörün bu kadar büyümesinde ihmalim var. Ağrım olmadığı için fark edemedim. O beni yanılttı. Ameliyattan sonra 10 kilo kadar verdim. İnceldim, zayıfladım" şeklinde konuştu. Öte yandan, çıkartılan 11 kiloluk tümörün incelenmek üzere İzmir Ege Üniversitesi Patoloji Laboratuarına gönderildiği belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER