banner249

Esnaflardan ahilik ziyareti

Çelikkol ziyarette, oda olarak ahilik haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaret yaptıklarını bu nedenle belediyeye geldiklerini söyledi. Çelikkol, ahilik haftası’nın

Esnaflardan ahilik ziyareti
banner240
Çelikkol ziyarette, oda olarak Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaret yaptıklarını bu nedenle belediyeye geldiklerini söyledi. Çelikkol, Ahilik Haftası’nın Ekim ayının 2. haftası belirli illerde kutlandığını bu yıldan itibaren ise tüm illerde kutlanmaya başlanacağını belirterek, ‘Ekim’de Doğu illerinde soğuk olduğu için kutlama erkene alındı. Bu nedenle Ahilik Haftası’nı Eylül’de kutluyoruz. Ziyaretlerin ardından kutlamalar Bayramyeri Meydanı’nda devam edecek’ dedi.

Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar da, ahiliğin Denizli açısından ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi. Ahiliğin, esnaflarda yazdan sonra sezon açılışı anlamına geldiğini ifade eden başkan Çınar, ‘Esnaflarımız için ahilik haftası yılbaşı gibidir. Yazdan sonraki sezonun açılışıdır. Ahilik geleneğimiz, bizler için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Ahilik geleneği Kırşehir bölgesinde çok canlı şekilde ayakta tutuluyor. Biz de, İncilipınar Parkı’nda ahilerin anıtlarını yaptık. Ahilik bu anıtlarla Denizli’nin bir varlığı haline geldi. Kentimizde ahiliğin daha aktif kutlanması ve bir ahlak, bir kültür, bir gelenek olarak da yaşatılması için esnaflarımızla çalışma yürütmekteyiz’ dedi.
Ahilik Haftası etkinlikleri Bayramyeri Meydanı’ndaki kutlamalarla devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER