banner249

Engelli çocuklar, motosikletlerle şehir turu attı

izmir'de, engelliler ve motosikletlerle ilgili farkındalığın artırılması amacıyla engelli çocuklar motosikletlerle şehir turu attı.

Engelli çocuklar, motosikletlerle şehir turu attı
banner240
Dokuz Eylül Özel Eğitim Okulu;nun, Motor Delisi Spor Kulübü;nün desteğiyle bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği ;;Farkında mısın-;; etkinliği, günlük hayatta motosiklete binme şansı bulamayan engellilerle motor severleri bir araya getirdi.

;;Günlük hayatta çok fazla fark edilemeyen engellilerle, trafikte fark edilmeyen motosikletlileri;; buluşturan etkinlikte, okullarında yaklaşık 2 hafta boyunca güvenli motosiklete binme, motor üzerinde seyahat etme eğitimi alan otistik ve zihinsel engelli 30;a yakın çocuk, motosiklete binme heyecanı yaşadı.

Gündoğdu Meydanı;ndan toplanan engelli çocuklar, kask, eldiven ve motorcu yeleği giyerek, motorcularla birlikte şehir turu yaptı. İnciraltı;nda sona eren tur sonunda, çocuklara sertifika verildi.

Okul Müdürü Hayal Demirci, engelli çocuklara farklı ve heyecanlı bir gün yaşatmak istediklerini belirterek, ailelerinin de bu etkinlikten çok memnun olduğunu söyledi.

Motor Delisi Spor Kulübü Asbaşkanı Mehmet Tan da engelli çocuklara motosiklete binme imkanı tanınmadığını, ancak imkan verilirse eğitimden sonra başarılı bir şekilde motosiklete de binebileceklerini gösterdiklerini kaydetti.
Öğrencilerden 20 yaşındaki Simge Arabacıoğlu, motosiklete binme hayalinin gerçekleştiğini belirterek, çok mutlu olduğunu söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER