banner249

Engeller bahane

Milas’ta 2,5 ay gibi kısa bir sürede Braille Alfabesini öğrenen 7 yaşındaki görme engelli Dilek Gökalp, Türkiye genelinde düzenlenen resim yarışmasından başarı belgesi aldı.

Engeller bahane
banner240

 Milas Merkez İlkokulu’nda Görme Engelliler Özel Eğitim Sınıfı’nda eğitim gören Dilek Gökalp, başarıya giden yolda fiziksel engellerin bir önemi olmadığını gösterdi.


7 yaşındaki görme engelli Dilek Gökalp, sınıf öğretmeninin desteği ile İstanbul Dentopia Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen “Asla Engel Yok” isimli resim yarışmasına katıldı. 

Derslerindeki başarısıyla da göz dolduran Gökalp’in resmi, jüri tarafından başarılı bulunarak ödüllendirildi. İki buçuk ayda görme engellilerin kullandığı Braille Alfabesini öğrenen Gökalp, yarışmada elde ettiği başarıyla ücretsiz tedavi şansı kazandı. 

Başarılı öğrencisiyle gurur duyduğunu belirten Görme Engelliler Öğretmeni Zuhal Çelik; “Bu özel sınıfta iki öğrencim var. Dilek ve Cihat’ın başarıları, çalışma azimleri beni çok gururlandırıyor. Onlarla gören yazının yanı sıra kabartma yazısı çalışıyoruz. Dilek iki buçuk ayda hem gören yazıyı hem de kabartma yazısını okuyup yazmayı başardı. Bu çok büyük bir başarıdır. Ben öğrencilerim adına çok mutluyum. Bu yarışmadan elde ettiğimiz sonuç hiçbir engelin başarıya engel olamayacağını ortaya koydu. Başarılamayacak hiç bir şey yoktur; yeter ki onlara uygun şartlar sağlansın, uygun fırsatlar verilsin” dedi. 

Okulda düzenlenen törenle başarı belgesini Milas Merkez İlkokulu Müdürü Bülent Hekimoğlu’ndan alan başarılı öğrenci, görme engelli sınıf arkadaşı Cihat Turgut başta olmak üzere diğer öğrencilerden de takdir topladı. Okul Müdürü Hekimoğlu, sınıf öğretmeni Çelik’e de teşekkür belgesi verdi. 

Kızının başarısının tüm aileye sevinç yaşattığını ifade eden anne Feride Gökalp, okul yönetimine ve sınıf öğretmenine teşekkür ederek, bu başarının diğer engellilere de moral ve motivasyon olmasını temenni etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER