banner249

En güzel yemekler Çamlık’ta yarıştı

denizli belediyesi kent konseyi kadın meclisi’nin bu yıl 2. düzenlediği geleneksel denizli yöresi yemek yarışması sonuçlandı. denizli belediye başkanı osman zolan, en güzel yemeği yapan yarışmacılara ödüllerini verdi.

En güzel yemekler Çamlık’ta yarıştı
banner240
Kent Konseyi Kadın Meclisi Aile ve Kültürümüzü Yaşatma Grubu’nun organize ettiği yemek yarışması, Çamlık Ofis’te gerçekleşti. Yarışmaya, birbirinden güzel ve birbirinden nefis yemekler, çorbalar, etli yemekler ve zeytinyağlı dolmalar, en güzel yemek olabilmek için jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. 70 kadın, mutfaktaki hünerlerini yarışmada sergiledi. Yarışma, çorbalar, etli yemekler, zeytinyağlı yemekler ve tatlılar olmak üzere 4 kategoriden oluştu. Yarışmaya, 70 yarışmacı kabul edildi. Kategorilerin 1, 2. ve 3. olan yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. Annelerimizin, ninelerimizin yaptığı yemekleri yöresel olarak yapabilmek ve bunları yaşatarak bir eserde toplamak amacıyla düzenlenen yarışma, her yıl geleneksel olarak gerçekleşecek.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, annelerimizin ninelerimizin yaptığı tattaki birbirinden güzel ve birbirinden nefis yemekleri tatma imkanı buldu. Başkan Zolan, yemekler için kadınlara teşekkür ederek, ‘Yarışmaya getirdiğiniz her yemek nefisti. Hepinizin ellerine sağlık. Bana annemin yemeklerini anımsattı. Hepinize teşekkür ederim. Bu yemekleriniz, bir kitap haline getirilerek bizden sonraki nesillerin de bilgisine sunulacak’ dedi.

Başkan Zolan, konuşmasının ardından her kategorinin 1, 2. ve 3. olan yarışmacılarına ödüllerini verdi. Buna göre çorba kategorisinde 1. Sevinç Senen 2. Perihan Şahin Aslan ve 3. Aysun Hızlar, zeytinyağlı yemeklerde 1. Naime Çalık, 2. Gökçe Temiz ve 3. Nimet Dinç, etli yemeklerde 1. Hatice Tuncer, 2. Ayfer Kutlu ve 3. Havvane Zıbıncı, tatlılar kategorisinde ise 1. Medine Heşbah, 2. Melihat Uraz ve 3. Nuriye Elvan oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER