banner249

Elektrik olmazsa İrem ölecek!

İzmir’de, 9. çocuğuna hamile olan ve eşi ceza evinde olduğu için maddi imkansızlıktan elektrik faturasını dahi ödeyemeyen Sibel Alınca, hasta kızının nefes almasını sağlayan cihazı çalıştırmak için kapı kapı dolaşıp elektrik ararken adeta dokuz doğuruyor.

Elektrik olmazsa İrem ölecek!
banner240

İzmir’de 9. çocuğuna hamile olan 32 yaşındaki Sibel Alınca’nın hayatı, beş ay önce eşinin ceza evine girmesiyle alt üst oldu. Doğuştan akciğerinin bir bölümü bulunmayan 1 yaşındaki kızı İrem Su ile diğer yedi çocuğuna tek başına bakmak zorunda kalan Alınca, maddi imkansızlıktan elektrik faturasını dahi ödeyemeyecek duruma geldi. 


Çocuklarını okula gönderemeyen Alınca, bir yandan hasta kızını doktora götürüp getirirken, bir yandan da kızının nefes almasını sağlayan cihazı çalıştırmak için kapı kapı dolaşarak elektrik arıyor. Çevreden gelen yardımla hayatlarını sürdürmeye çalışan aile, güç hayat şartlarına karşı direniyor. 

“ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN” 
Çocuğunun tedavisinin bir parçası olan cihazı elektrik olmadığı için kullanamadığını söyleyen Alınca, “Makineyle kızıma belli aralıklarla hava vermem lazım ama elektrik yok. Kimse yardım etmiyor. Çaresizim. Hasta kızımla dükkan dükkan dolaşıp mendil satıyorum. Çocuklarıma bu şekilde bakmaya çalışıyorum ama yetmiyor. Allah rızası için yardım edin. Eşim ceza evine girdi, 10 yıla mahkum oldu. Suçsuz yere ceza evinde yatıyor. Eşim ceza evine girdi gireli perişan olduk. O hurdacılık yapıyordu, iyi kötü geçiniyorduk. Ben de çocuklarıma bakıyordum” dedi. 

“MAKİNEYİ DÜKKANLARDA KULLANIYORUM” 
Kızını üç ayda bir kontrole götürdüğünü ifade eden Alınca, “18 yaşından sonra yaşarsa nakil olacakmış. Hem kızım için çare bulunmasını hem de en azından elektrik faturamın ödenmesini istiyorum. Allah rızası için elinizi uzatın. Makineyi kullanamıyorum. Sabah akşam belli aralıklarla makineyi kullanmamız lazım. Makineyi sadece mendil satmaya giderken dükkanlarda kullanıyorum” diye konuştu. 

“ÇOCUKLARIM OKULA GİDEMİYOR” 
Sattığı mendillerden gelen parayla okul çağındaki çocuklarını okula göndermediğini dile getiren Alınca, yetkililere şöyle seslendi: “Çocuklarımı okula gönderecek durumum yok. Ayaklarında ayakkabı yok, üstlerinde elbise yok. Akşam karanlıkta oturuyoruz. Ben de kızım ağır hasta olduğu için onu bırakıp çalışamıyorum. Başbakan, milletvekillerine sesleniyorum; çocuğuma el uzatın.” 

“SAHİP ÇIKACAK KİMSESİ YOK” 
Sibel Alınca’nın komşusu Mustafa Uçar da ailenin perişan olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sekiz çocuğu var, ayrıca hamile. Yardımcı olunsun. Sahip çıkacak kimsesi yok. İnsanlar ne zamana kadar yardımcı olacak? Elektriği kesik, karanlıkta oturuyorlar.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER