banner249

Ege Şehit ateşiyle yanıyor

Her geçen gün şehit ateşiyle yanan Ege bölgesindeki iller şehit haberleriyle yıkılmaya devam ediyor

Ege Şehit ateşiyle yanıyor
banner240

DENİZLİ 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Özkan Bilgiç’in Denizli’deki baba ocağına ateş düştü. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit düşen 5 askerden biri olan Uzman Çavuş Özkan Bilgiç’in Denizli’nin Pamukkale ilçesi Korucuk Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Merkez Komutanlığı'ndan ve jandarmadan gelen personeller, beraberindeki sağlık ekipleriyle birlikte acı haberi aileye verdi. Oğullarının şehadet haberini alan anne Fatma ve baba Necip Özkan sinir krizi geçirdi. Anne Fatma Bilgiç ağıt yaktı. Şehit Özkan’ın resmi nikah kıydırdığı ve 2 Ekim’de de düğününün olacağı öğrenildi. Bozkurt ilçesinde oturan şehidin nişanlısı Ayşe Bilgiç, Özkan Bilgiç’in babaevine geldiğinde sinir krizi geçirdi. Nişanlısının annesine sarılan genç kız, “Gitti Özkanım” diyerek ağıt yaktı. Sağlık görevlileri şehidin annesi ve nişanlısını güçlükle sakinleştirdi. Şehidin ailesini ziyaret eden AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, acılı babayı güçlükle sakinleştirdi. 

Şehidin babası Necip Bilgiç, “Benim oğlum şehit olmadı. Sabahtan beri arıyorum, cevap alamıyorum. Annesi konuştu. İki hafta önce buradaydı, izine gelmişti. O gittikten sonra biz eşyalarını aldık, evini döşedik. Ekimin 2’sinde düğünü yapılacaktı. En son annesi konuştu. Sabahtan beri de arıyorum cevap alamıyorum, içimde de sıkıntı vardı. Askerliğini Yüksekova’da yaptı, iki hafta önce buradaydı, izine gelmişti. Üç senedir askerdi. 4 ay önce yaralanmıştı, gözüne cam parçası girmişti. 15 günlüğüne izne gelmişti. Ben oğlum gitme dedim. O da dedi ki, 'Olur mu öyle şey, ya ölüm, ya zafer’ dedi, gitti” diye konuştu. 

İZMİR 
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda, İzmirli Uzman Çavuş Mustafa Eser (23) şehit oldu. Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı ve Tapantepe arasında bulunan Gömtepe Askeri Üs Bölgesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada Astsubay Ender Fatih Yılmaz ve Uzman Çavuşlar Uğur Kartal, Özkan Bilgiç, Mustafa Eser şehit oldu. 10 asker ise yaralandı. 1 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan İzmirli Mustafa Eser'in, Torbalı ilçesinde annesi ve kardeşleriyle yaşadığı öğrenildi. Şehidin ailesine acı haber ulaşırken, eve Türk bayrağı asıldı. 


AFYONKARAHİSAR 
Bingöl'de meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye'nin Afyonkarahisar'da yaşayan ve 2 oğlu da asker olan annesi, verilen acı haber üzerine ilk söylediği söz “Hangi oğlum şehit oldu? Kasım mı, Kerim mi?” oldu. Bingöl’de terör örgütü tarafından yola döşenen mayına basarak şehit olan Üye’nin Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit haberinin gelmesinin ardından acılı haber şehidin Fatih Mahallesindeki evine ulaştırıldı. Şehit haberini vermek için ailenin yaşadığı eve İkmal ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Albay Bahadır Akçay, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli psikologlar ve İl Müftülüğünde çalışan din görevlilerinden oluşan bir heyet gitti. 

Şehidin kamyon şoförü olan babası Süleyman Üye’yi, heyet görevlilerinin ‘oğlunuz yaralandı’ şeklinde vererek eve çağırdıkları kaydedildi. Şehidin Afyonkarahisar Devlet Hastanesine çalışan annesi Fatma Üye’ye ise ilk haber verildiğinde ‘hangi oğlum şehit oldu Kerim mi, Kasım mı?’ diyerek yanıt verdiği bildirildi. Annenin verdiği yanıtın nedeni ise sonradan anlaşılırken, şehidin küçük kardeşi Kasım Üye’nin ise Muğla-Dalaman’da er olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Üye kent merkezinde defin edilecek Aile fertleri eve geldikten sonra heyet üyeleri acı haberi verirken, o andan itibaren şehidin baba evinden ağıtlar yükseldi. Acı haberin gelmesinin ardından şehidin baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. 

Şehit Üye’nin yaklaşık 3 yıllık asker olduğu ve 1,5 yıl önce evlendiği belirtildi. Şehidin Seher Üye ile evli olduğu ve çocuklarının olmadığı ifade edilirken, şehidin eşi ile birlikte Bingöl’de yaşadıkları öğrenildi. Şehidin naaşının yarın memleketi Afyonkarahisar’a getireceği ve yapılan ilk planlamalara göre kent merkezinde Hava Şehitliğinde defin edileceği öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER