banner249

Dünya şifayı Denizli’de buluyor!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Karahayıt’ta hizmete açılan Nobel A Tipi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi, teknolojinin son olanaklarını kullanarak termal su ve çamurla hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanından gelen hastalara şifa dağıtıyor.

Dünya şifayı Denizli’de buluyor!
banner240

Karahayıt’ta Mayıs 2014’de hizmet vermeye başlayan Nobel A Tipi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi, dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı hastalara şifa dağıtıyor. SGK anlaşmalı bu merkez, yurtiçinden gelen hastalar için de önemli imkanlar sunuyor. 


ŞİFANIN MERKEZİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLA İZLE

Nobel A Tipi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde hasta kabulüne başlayan uzman doktor Necdet Çatalbaş, hem yurtiçinde hem de yurtdışından gelen birçok beyin ve omurilik felçleri, doğuştan felç hastalıkları, nörolojik hastalıklar, ameliyat sonrası kırık ve protez ameliyatları sonrası rehabilitasyon, ortopedik rahatsızlıklar, romatizmal hastalıklara bağlı ağrı ve hareket eksiklikleri ile kireçlenme hastalarına şifa verdiklerini açıkladı. 

A Tipi Nobel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nin Denizli’de hizmet veren tek merkez olduğuna dikkat çeken Çatalbaş, “Türkiye’de bu tip imkanları olan kaplıca havuz rehabilitasyonu çamur masaj uygulamalarının yapıldığı merkez sayısı çok az. Merkezimiz Denizli’de ilk ve tek A tipi tıp merkezi ve sigorta anlaşmalıdır.

ULAŞIM ÇOK KOLAY!
Merkezimize herhangi bir hastaneye gider gibi müracaat edebilirler. Bunun için hastanın hiçbir yerden rapor almasına gerek yok. Burada hastanın muayenesini yapıp gereken tedavisini düzenliyoruz.” 

Merkezin hizmete girmesinin yurt dışında büyük ilgi uyandırdığını belirten Çatalbaş, Almanya'nın beş kentinden uçaklarla hastaların Şubat ayından itibaren geleceklerini söyledi. 

Çatalbaş, "Otelimiz bünyesindeki fizik ve rehabilitasyon tıp merkezimizde cihazlarla birlikte 58.3 derece sıcaklığındaki termal suyumuz ve bu suyun ürettiği 'peloid' denilen çamur ile tedavi olanağı sağlanıyor. Hastalıkların derecesine göre 10-15 ve 30 günlük konaklamalarla hastalarımız tedaviye cevap alıyor. Özellikle yurt dışından yoğun ilgi var. Almanya Medicruise ile yaptığımız anlaşma ile 3 Şubat'tan itibaren bu ülkenin beş şehrinden İstanbul bağlantılı THY uçakları ile hastalarımız gelmeye başlıyor. Hollanda, Belçika, Azerbaycan'dan hastalarımız gelmeye başladı" dedi. 

SGK ANLAŞMALI
236 oda, 575 yatak ile konaklamalı hizmet verdiklerini de belirten Çatalbaş, "Tıp merkezimiz SGK ile anlaşmalı. Hastalarımız belli bir fark ödeyerek tüm olanaklardan yararlanabiliyor. Hastalarımızın buraya gelmesi için sevke gerek yok. Devlet yılda 30 seans tedavi hakkı veriyor. 

Yılda iki kez 15'er günlük konaklamalı tedavi programları uygulanabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezimiz Pamakkale-Karahayıt bölgesinin doğasıyla, iklimiyle, beyaz ve kırmızı şifalı sularıyla, Pamukkale ve Hierapolis gibi dünya harikası değerleriyle dünyada eşi benzeri olmayan bir sağlık kentine dönüşmesine katkı sağlayacak. 

Sağlık bakanlığı Sağlığı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı proje çerçevesinde Karahayıt'ın bir kür kentine dönüştürülmesinin ilk ve en önemli adımı tıp merkezimizle atılmış oldu" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER