banner249

DTO, Etiyopya ve Cibuti’ye gidiyor

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve beraberindeki heyet, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin himayesinde Etiyopya’da resmi ziyaret gerçekleştirecek.

DTO, Etiyopya ve Cibuti’ye gidiyor
banner240

Ziyarette, Başkan Erdoğan’ın yanı sıra Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh Dalkılınç, Meclis Üyeleri Halil Öztürk, Musa İmançlı ve çeşitli sektörden iş insanları yer alacak.

Heyet, ziyaretin ilk günü (28 Aralık 2016 Çarşamba) Türkiye-Etiyopya 7. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısı kapsamında Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da Türkiye-Etiyopya İş Forumu’na iştirak edecek.

İkinci gün ise (29 Aralık 2016 Perşembe) yine aynı kapsamında Cibuti’de Türkiye-Cibuti İş Forumu’na iştirak edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “İkili iş görüşmeleri kapsamında Denizli’den 10 işadamıyla birlikte Etiyopya ve Cibuti’ye gideceğiz. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’nin himayelerinde olan bu iş formu Denizli’den bir ilktir. Bu iş formundan da faydalı ve önemli iş bağlantıları yaparak döneceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

2017 yılında bu tür ikili iş görüşmelerini devam ettireceklerini ve çantalarını alıp ülke ülke dolaşacaklarını aktaran Erdoğan, “Bundan sonra gideceğimiz ülkelerle ilgili çalışmalarımız ve sektörlerimiz tamamlanmış durumda. Dünyada sorunlar, daralma, sıkıntı ve saldırılar var diyerek kenara çekilmeyeceğiz. Eğer çekilirsek hiçbir zaman ilerleyemeyiz. Bizler sanayiciler olarak hiçbir zaman durmayacağız. Çünkü ülke olarak kalkınabilmemiz için ekonomi ve istikrarımızın güçlü olması gerekiyor. Ekonomimiz için hep üreteceğiz, ihracat yapacağız, istihdam sağlayacağız. Böylelikle güçlü olacağız, zaten güçlü olunca da herkes yanımızda olur.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER