banner249

DSİ seyir terasını ışıklandırdı

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ışıklandırılan Çine Adnan Menderes Barajı'nın izlenebildiği seyir terasını ışıklandırdı.

DSİ seyir terasını ışıklandırdı
banner240

Yapım işi 1870’lere kadar dayanan Çine Adnan Menderes Barajı ve HES inşaatının açılışı 2010 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Silindir ile sıkıştırılmış beton teknolojisine göre yapılan ve alanında Avrupa’nın en yüksek, dünyanın da 5. Gövde yüksekliğine sahip Adnan Menderes Barajı yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. 


Muğla-Aydın karayolu üzerinde yapımı tamamlanan barajı görmek ve izlemek için DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından seyir terası yaptırıldı. Beton zemin ve geniş bir alana sahip seyir terasından barajı gece seyretmek isteyenler için seyir terasına 6 adet güneş paneli yerleştirildi. Enerjisini kendisi üreten paneller, gece seyir terasından barajı izlemek için gelen vatandaşlara aydınlatma hizmeti veriyor. 

10.10.2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Adnan Menderes Barajı ve HES 22 bin hektar arazinin sulamasını yaparken, bunun yanında enerji üretimi de gerçekleştirecek. Özkar İnşaat yetkilileri, şu anda sulama işleminin başladığını belirtirken, enerji üretiminin de 2014 yılında devreye gireceğini açıkladılar. Temsan firması tarafından santral kurulum çalışmaları devan eden Çine Adnan Menderes Barajı ve HES, 47 MW kurulu gücü ve 118 GWh yıllık enerji üretim kapasitesi ile Türkiye’nin enerji üretimine destek verecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER