banner249

DP, 'Kocadon CHP’den garanti almış'

Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, partisi Demokrat parti (DP)’den CHP’ye üye olmak için istifa etmesinin ardından gözler CHP’ye çevrildi.

DP, 'Kocadon CHP’den garanti almış'
banner240

CHP İl başkanı Mustafa Öztürk, Kocadon’un CHP’ye üye olmak için istifa ettiği bilgisini aldığını söylerken, Demokrat Parti İl Başkanı Zekai Alper, Kocadon ile yaptıkları toplantıda CHP’nin Kocadon’a adaylık garantisi verdiği için istifa ettiğini açıkladı. 


CHP İL BAŞKANI ÖZTÜRK: CHP’DE OLMAK İÇİN İSTİFA ETMİŞ
CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un partisinden istifasını değerlendirirken, “Bize gelen duyumlar, Sayın Kocadon’un partimize üye olmak için partisi DP’den istifa ettiği yönünde. 

Partimiz herkese açık. Partimizin tüzüğü belli. Gelen kim olursa neden geldin demeyiz. Partimizin tüzüğüne uyduğu sürece herkes de aday adayı olabilir. Şu anda partimizin Bodrum’da 6 Belediye Başkan aday adayı var. Eğer Sayın Kocadon’da partimize üye olur ve aday adaylığı başvurusu yaparsa o da kabul edilir. Partimizin Belediye Başkanı olmadığı ilçeler ve Büyükşehir adaylarımızı tüm üyelerimizin katlımı ve temayül ile belirlenecek. Sayın Kocadon dün CHP Bodrum İlçe teşkilatımızı ziyaret etmiş. Üyelik başvurusu olup olmadığını bilmiyorum” dedi. 

DP İL BAŞKANI ALPER: CHP ADAYLIK GARANTİSİ VERMİŞ
Demokrat Parti İl Başkanı Zekai Alper ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Pazartesi günü yaklaşık 1,5 saat toplantı yaptıklarını belirterek, “Bodrum belediye Başkanı partimiz DP’den seçildi. Kendisi ile Pazartesi günü 1,5 saat toplantı yaptık. CHP’nin kendisine adaylık garantisi verdiğini söyledi. 

Partimizden istifa ederken yaptığı açıklamada partimizin yönetim kurulu ile birlikte aldıkları karar diye bir söz söylemiş. Partimizin böyle bir kararı yok. Sayın Kocadon bu konuda yalan söylüyor. DP Bodrum İlçe teşkilatı olduğu yerde duruyor ve kimsenin de istifa ederek CHP’ye geçtiği yok. Sayın Kocadon geçmişte kendi söylediğini bu açıklaması ile yalanlamıştır. Arkadaşlar ile oturduk karar aldık demesi etik değil. Kimse Kocadon’un CHP’ye geçmesi içir bir karar almadı. Aldığı karar kendisini bağlar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER