banner249

Dolar yükselmesi bizi rahatsız etmez!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci doların son zamanlarda yükselmesini değerlendirerek, "Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. Bu yönlü hareketler Türk ekonomisini rahatsız eden hareketler değil" dedi.

Dolar yükselmesi bizi rahatsız etmez!
banner240

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün akşam saatlerinde geldiği Denizli’de bu sabah incelemelerde bulundu. Sabah erken saatlerde Laodikya Antik Kenti’ne giden Bakan Zeybekci’ye Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve diğer daire müdürleri katıldı. 


İlk olarak Laodikya Antik Kenti’nde kahvaltı yapan Bakan Zeybekci daha sonra antik kentte incelemelerde bulundu. Bu sırada antik kenti gezen turistlerle de konuşan Zeybekci, turistlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Yapılan işler hakkında Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten bilgi alan Zeybekci, antik kentin ayağa kaldırılmasıyla ilgili tüm desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. 

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Zeybekci, komşu ülkelerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yaşanan gelişmelerin tüm coğrafyayı kötü etkilediğini kaydeden Zeybekci, "Bölgedeki terör örgütünün yaptıkları, insanı, İslam’ı rahatsız eden bir haldedir. Türkiye iradesini net şekilde ortaya koymuştur. Önümüzdeki süreçte Türkiye kendi coğrafyasında bu tür olaylara kayıtsız kalamayız. Birkaç yüz metre yakınımıza kadar gelmiş olaylara da kayıtsız kalınamaz. Türkiye bu tür olaylarda gereken neyse onu yapacak güçtedir" dedi. 

Türkiye’ye sığınanlara yapılan yardımın 3.5 milyar dolar civarında olduğunu belirten Zeybekci şöyle konuştu: "Diğer ülkeler ise bize 150 milyon dolar yardım yaptı. Ama biz bu işe girerken dünya bize yardım etsin diye düşünmedik. Türkiye büyük devlettir. Bu rakam 3.5 değil 6.5 milyar dolar da olabilir. Bizim orada Türkmen, Kürt ve Arap akrabalarımız var. Biz bu akrabalarımızı acz içinde bırakamayız. Bunun karşılığını da para ile ölçemeyiz. Tabi gönül tüm dünyanın yaşanan bu insanlık dramına daha fazla yakınlık göstermesini ister. Biz kim ne yaparsa yapsın gerekeni fazlasıyla yapacağız." 

"DOLARIN YÜKSELMESİ EKONOMİMİZİ RAHATSIZ EDEN BİR DURUMDA DEĞİL"
Doların yükselmesinin ekonomiye olumsuz bir etkisinin olmayacağını ifade eden Zeybekci sözlerini şöyle tamamladı: "Son günlerde dolarda yukarı doğru bir hareketlenme var. Bu tarz hareketlenmelerde endişeye gerek yok. Beklemek ve bunu kullanmak isteyenleri görmek lazım. 

Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. Bu yönlü hareketler Türk ekonomisini rahatsız eden hareketler değil. Bize çok farklı şeyler söyleyebilirler. Ülkenin borcu dolar olduğu için borcumuz artmış gibi gözükebilir. Ancak biz 2.15 ile 2.25 arasındaki doların bizim istediğimiz bir aralık olduğunu her zaman söyledik. Kimse endişe etmesin. Türkiye’nin ekonomik bir sıkıntısı yok." 
Bakan Zeybekci daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nin açılışına katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER