banner249

Doğalgaz patlamasında hasar büyük

Denizli’de dün akşam saatlerindeki patlamanın ardından kesilen doğalgaz akışının yeniden sağlandığı ve gün için tüm evlere doğalgaz verilmeye başlanacağı bildirildi.

Doğalgaz patlamasında hasar büyük
banner240

Denizli’de doğalgaz dağıtım işini yapan Kentgaz’ın Genel Müdürü Arif Tulukçu, doğalgazın üçüncü şahıslar tarafından hasar verilmesinden dolayı kesintiye uğradığını söyledi. 


Hasarın giderildiği ve evlere doğalgazın verilmeye başlandığını kaydeden Tulukçu, "Denizli'ye gaz sağlayan iki şehir giriş istasyonu olmasına ve çelik şebekelerin şehir içinde birbiri ile bağlantısı olmasına rağmen, verilen hasar çok büyük. 

Olayın şehir tüketiminin en yüksek olduğu saatte yaşanması nedeniyle çelik şebekede hasara dayalı ani basınç düşüşü yaşandı. Polietilen şebekeye gaz akışı sağlayan bölge regülatörlerinin bir kısmı bu düşüşün etkisi ile otomatik olarak kendini korumaya almıştır. 

Yaşanan bu patlama neticesinde 64 bin 84 daire ve iş yerinde gaz akışı durmuştur. Binalara gaz arzı sağlayan servis regülatörleri de oluşan basınç düşüşü nedeni ile otomatik olarak devre dışı kaldıkları için bütün binaların tek tek dolaşılarak regülatörlerin devreye alınması ve konutlara tek tek gaz arzı sağlanması gerekiyor. Gün içinde tüm evlere doğalgaz verilmiş olacak" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER