banner249

DETGİS Tekstil Mühendisliği öğrencileriyle buluştu

denizli tekstil ve giyim sanayicileri derneği, her platformda dile getirdiği ‘mesleki eğitim için iş birliği’ ile ‘Öğrenci & sanayici işbirliği’ konuları için hızlı adımlar atmaya devam ediyor. mesleki eğitim için iş birliği çalışmaları için meslek lisesi Öğrencileriyle bir araya gelen detgis yönetim kurulu Üyeleri, bu kez daireyi daha da büyüterek pamukkale Üniversitesi tekstil bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

DETGİS Tekstil Mühendisliği öğrencileriyle buluştu
banner240
Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri, DETGİS Yönetim Kurulu Üyelerinden Koltuksuz Tekstil’i ve ardından Selin Tekstili ziyaret ederek, tekstil işlemleri boyama kademeleri ve sektörün geleceği adına bilgiler aldılar. Öğrencilerin Üniversitede ki teorik eğitiminin yanında, fabrika ziyaretleriyle de pratik ve görsel bilgilerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyen DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, ‘Biz Derneğimizin tüm üyeleriyle, öğrencilerimizin ziyaretlerine ve sektörle ilgili sorularına cevap vermeye hazırız.

Bu isteğimizin en güzel örneği de bugün gerçekleşen ziyarettir. Yıllar öncesine dayanan Sektör adına kötü imaj vermiş konular artık sona erdi. Öğrenci arkadaşlarımız Tekstille ilgili her sorunda bizlere ulaşarak sorularına cevap bulabilirler.

Öğrencilik yıllarını iyi değerlendirerek şuan Denizli de ki işletmelerde çok iyi şartlarda çalışan Tekstil Mühendisleri var. Konu sadece yeterli ilgi, araştırma ve gelecek planı’ dedi. Öte yandan Koltuksuz Tekstil sahibi Mustafa Koltuksuz ve beraber çalıştığı Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olan İlkay Acar, tecrübelerini öğrencilere aktarırken, işletmelerin Tekstil mühendislerine olan ihtiyaçlarının yadsınamaz olduğunu, hem tekstilin önde olduğu bir İl de hem de tekstil bölümünde okuyor olmanın avantajlarından bahsetti. Öğrencilerin sorularına da cevap veren İlkay Acar, işletmelerinde P.Ü Öğrencilerini görmekten mutluluk duyduklarını ve iletişimi koparmadan birlikte hareket etmek istediklerini dile getirdi.

DETGİS’in daha önce Meslek Liseleri ile birlikte yaptığı öğrenci buluşmaları, P.Ü Tekstil Bölümü öğrencilerini de içine alarak geniş bir halkaya yayılıyor. DETGİS Sektörün geleceği adına somut adımlar atarken, geleceğin hünerli elleri ve akılları olan öğrencilerle detayları konuşuyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER