banner249

DETGİS’den KOSGEB’e ziyaret

denizli tekstil ve giyim sanayicileri derneği başkanı isa dal ve yönetim kurulu Üyeleri, göreve yeni başlayan kosgeb il müdürü selim erkoç’u ziyaret etti.

DETGİS’den KOSGEB’e ziyaret
banner240
DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, derneğin saha olarak çalışmalarından ve Tekstil Sektörü için yaptıkları yarışma ve projelerden bahsederken, KOSGEB’in yadsınamaz desteklerinin öneminin de altını çizdi.

KOSGEB’in 2009’da ki sanayici ağırlıklı olan desteklerinin günümüzde artık hizmet sektörünü de içine almasıyla genişleyen yelpazesine değinen Erkoç, “Desteklerimizin görünen kısmı sanayici (imalatçı) ağarlıklıdır ancak, yeni girişimcilerimize kurdukları yeni işlerinin, kuluçka döneminde de yaşayabilecekleri handikapları önlemek adına Girişimcilik Eğitimi adını verdiğimiz eğitimlerimiz mevcut, bunun yanında yeni işletmenin ilk iki, üç yılında ki sabit giderlerini minimize edebilmek amacıyla da desteklerimiz vardır’ dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları ve İş adamlarıyla fikir jimnastiği yapmak ve projelerini hayata geçirmede ortak hareket için her zaman hazır olduklarını belirten Erkoç; ‘Yasal sürece ve evrak eksikliği gibi konulara takılı kalan projeleri hızlandırabilmek adına bürokratik engelleri bir an önce aşmalıyız, önceden Avrupa Birliği ve Dünya Bankası kaynaklarını kullanılırken, şimdi kendi kaynaklarımızı kullanıyoruz, talep ne kadar artarsa arz da bu noktada kendini toparlayacaktır’ şeklinde konuştu.

Ayrıca Girişimcilik Eğitimlerinin genel işlemesinin yanında, nokta atışı denebilecek ihtiyaca yönelik eğitimlerinde hayata geçirileceğini söyleyen Erkoç, işletmelerin ihtiyacına yönelik şekillenebilecek eğitimleri gerçekleştirebileceklerini belirtti. Ar-ge ve innovasyonun işletmeler için ana başlıklar olduğunun altının çizildiği ziyarette, proje bazlı destek modellerinin de son dönemde dikkati çektiği vurgulandı.

DETGİS Başkanı İsa Dal, tekstil sektörü ile ilgili olarak duyurmaya çalıştıkları Denizli’de ki tasarımcı alt yapısının sıkıntısını bir kez daha dile getirerek, tasarımcılara yönelik girişimcilik eğitiminin de yapılmasını istediklerini belirtti. Buna bağlı olarak KOSGEB ve DETGİS işbirliğiyle hem Tasarım hem de Ar-Ge’ye yönelik eğitim çalışmaları yapılandırılacak. Bunun yanı sıra ayrıca Ünlü Modacıların ilimize davetiyle yapacakları sunumları ve Markalaşma ve Marka üzerine konferanslar düzenlenecek.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER