banner249

Depremi tiyatroyla yaşattılar

sağlık müdürlüğü ulusal medikal kurtarma ekibi (umke) tarafından afetler hakkında bilinç kazandırmak için egs park'ta düzenlenen afetle mücadele etkinliği kapsamında ''sesimi duyan var

Depremi tiyatroyla yaşattılar
banner240
Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından afetler hakkında bilinç kazandırmak için EGS Park;ta düzenlenen Afetle Mücadele Etkinliği kapsamında ;;Sesimi Duyan Var mı?;; adlı afiş yarışmasında ilk 3;e girenlere ödül verildi. Yarışmanın ödül töreninin ardından UMKE üyesi hemşire Selda Atlamaz tarafından yazılan ve UMKE üyeleri tarafından oynanan deprem konulu ;;Sesimi Duyan Var mı?;; adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Denizli Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, oyun sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, doğal afetlerde nelere dikkat edilmesi gerektiğinin uygulamalı yöntemlerle anlatılmasının daha fayda verici olacağını söyledi. Doğal afetlerle ilgili olarak dönem dönem tatbikatların yapıldığını ifade eden Taş, ;;Yapılan tatbikatlarla insanları daha dikkatli olmaya çağırıyoruz. Yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlatıyoruz. Böylelikle daha çok kişinin dikkatini çekmiş oluyoruz. Doğal afetleri film ve tiyatro yoluyla anlatma etkinliklerimiz önümüzdeki günlerde de sürdürülecek;; diye konuştu.
Etkinliğe Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar da katıldı.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER