banner249

Depremden kaçış yok

pamukkale üniversitesi yabancı diller yüksekokulu ve akut denizli ekip liderliği işbirliğiyle düzenlenen eğitim çalışmasında, öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve s

Depremden kaçış yok
banner240

Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve AKUT Denizli Ekip Liderliği işbirliğiyle düzenlenen eğitim çalışmasında, öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapılması ve nasıl davranmaları konusunda bilgi verildi.
AKUT Denizli Ekip Lideri İbrahim Yıldız, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi;nde düzenlenen eğitim çalışmasında, Denizli;nin deprem kuşağında yer alan illerden olduğunu, geçmişte depremin bıraktığı yıkıcı izlerin ildeki antik kentler Hierapolis, Laodikya, Colossae ve Tripolis;te görülebileceğini belirtti.
Yıldız, depremden kaçış olmadığını, kaliteli ve sağlam binalar yapmak, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenleri bilen eğitimli bir toplum oluşturmak gerektiğini söyledi.
Yıldız, 1999;da meydana gelen Marmara Depremi;nde resmi rakamlara göre 18 bin dolayında can kaybı olduğunu anımsatarak, ;;Ancak bu kadar kişi depremden ölmedi. Depremden bir kişi öldü, o da fay kırığına düşen bekçiydi. Diğerleri yıkılan binaların enkazı altında kaldı. Yani binalar öldürdü bunca insanı;; dedi.
Deprem sırasında kesinlikle kapılara gidilmemesi, kiriş altlarında durulmaması, balkona çıkılmaması ve panik olunmaması gerektiğini anlatan Yıldız, 6 ve üzerindeki bir depremde bir yere gitmenin mümkün olamayacağını, bunu bilerek davranılması, yaşam alanı oluşmasını sağlayacak çamaşır makinesi gibi dayanıklı eşyaların bulunduğu yerlerde cenin pozisyonunda kalınması gerektiğini kaydetti.
 Yıldız, deprem sonrasında ise elektrik ve doğalgazı kapatıp hızla binanın dışına çıkılması, daha güvenli açık alanlara gidilmesi gerektiğini belirtti.
Bu arada eğitim çalışması kapsamında öğrencilere deprem anında nasıl davranılması gerektiği konusunda ;;derem oluyor;; anonsu yapılarak uygulama da yaptırıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER