banner249

Depremde yıkılan caminin yerine daha iyisi yapılıyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde yaptırdığı 3 okul, 2 cami, 1 kapalı spor salonu ve yardıma muhtaç öğrenciler yararına kurduğu eğitim vakfı ile tanınan 2009 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödüllü hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu şimdi de 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremin yıktığı Kekliktepe Mahallesindeki adını taşıyan 500 kişilik camisinin yerine daha konforlusunu yaptırıyor.

Depremde yıkılan caminin yerine daha iyisi yapılıyor
banner240
 2011 yılından bu yana cemaatin caminin bitişiğine kurulan Çadır Mescitte ibadetlerini zor koşullarda yerine getirmeye çalıştığına vurgu yapan hayırsever işadamı Keresteci Nurullah Koyuncuoğlu, “3 yıl önce yıkılan caminin yerine şimdi 9 şiddetindeki bir depreme dayanacak şekilde daha konforlusunu yapıyoruz” dedi.

 En kısa sürede tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığına devir etmek istediği caminin yeşil alanları ve sosyal tesisleriyle Kekliktepe Mahallesi sakinleri için yeni bir yaşam alanı oluşturacağını ifade eden Koyuncuoğlu, “İnşaat işlemlerine başladığım 500 kişilik camiyi en kısa sürede tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığına teslim etmek istiyorum. Simav’da kazandıklarımla hemşerilerime yardımcı olmak için hayır hasenat işleriyle uğraşmayı seviyorum. Ben de bu şekilde hemşerilerime vefa borcumu ödemeye çalışıyorum. Şimdi de işyerimin bulunduğu Kekliktepe Mahallesindeki adımı taşıyan caminin yerine eskisinden daha güçlü ve daha konforlusunu yaparak Diyanet İşleri Başkanlığına devir etmek istiyorum. Hemşerilerimden duyduğum Allah Razı olsun sözü bana yetiyor” dedi.

 Cami İmam Hatibi Gültekin Elbüken (59), “Cami inşaatımıza başlanması cemaat olarak hepimizi heyecanlandırdı. 3 yıldır ibadetlerimizi çadır mescitte zor koşullarda yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu sefer 9 şiddetindeki bir depreme dayanacak şekilde inşaatına başlanan camimizin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Allah Nurullah amcamızın eksikliğini göstermesin” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER