banner249

Denizli Pamukkale Ekspresine kavuşuyor

Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, 10 yıldır yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşıma ara verilen Denizli-İstanbul tren yolu, Ocak 2015’te faaliyete gireceğini müjdeledi.

Denizli Pamukkale Ekspresine kavuşuyor
banner240

10 yıla yakın bir zamandır yenileme çalışmaları nedeniyle ara verilen Denizli – İstanbul treni Ocak 2015’te faaliyete başlıyor. Yaklaşık 200 milyon TL yatırım ile Denizli – Sandıklı arasındaki 192 Km’lik demiryolu tüm alt yapısı ve üst yapısı ile beraber yenilendi. 


Milletvekili Uçar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bu çalışmalar ile daha önce ortalama 40 – 45 Km/Saat ortalama hızla gidebilen trenler, şimdi 160 Km/Saat hızla gidebilecek alt yapıya kavuşmuştur. Ancak gerek hem zeminlerden dolayı gerekse istasyonlardan dolayı ortalama 90 – 120 Km/Saat hızla seyahat planlanmaktadır. 

Denizli’den kalkan tren 6,5 saate Eskişehir’e ulaşacaktır. Eskişehir’den Yüksek Hızlı Trene aktarma yapılarak hem İstanbul’a hem Ankara’ya daha kısa zamanda demiryolu ile ulaşım imkanı sağlanacaktır. Şuan “Ulaşım Planlama” çalışmaları devam eden hatta ilk etapta gece 12 gibi Denizli’den hareket edilerek sabah 7 gibi Eskişehir’e ulaşılması, yine gece 22:00 gibi Eskişehir’den Denizli’ye hareket edilmesi planlanmaktadır.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER